На Дніпропетровщині росіяни завдали ударів по критичній інфраструктурі

09:44, 03.11.2022
На Дніпропетровщині росіяни завдали ударів по критичній інфраструктурі

Рашисти гатять по енергетичній та водній інфраструктурі України, а також по цивільним об’єктам

Російські загарбники масовано вдарили по Дніпропетровщині, в результаті постраждали об’єкти енергетичної та водної інфраструктури у Кривому Розі. Також згоріла АЗС у Нікополі, пошкоджені підприємства та об’єкти інфраструктури у Павлограді.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко та голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у Telegram.

 

«Це була напружена ніч масованих атак… Росіяни завдали удару об’єктах енергетичної та водної інфраструктури у Кривому Розі. Там серйозні руйнування. Працюють усі служби»,— зазначив ОВА.

 

У свою чергу голова облради Лукашук уточнив, що в об’єкт енергетичної інфраструктури влучив російський дрон-камікадзе. А в об’єкт водної інфраструктури окупанти поцілили ракетою.

 

У Павлограді ворог вдарив по промисловому підприємству – тривають відновлювальні роботи. 

 

На Нікопольщині росіяни накрили "Градами" та важкою артилерією дві громади – Нікопольську та Марганецьку. У Нікополі зайнялася автозаправка. Вогонь уже приборкали. 

 

 

Також у місті російські снаряди пошкодили багатоповерхівку, два приватні будинки, коледж, шиномонтаж, меблеве виробництво, промислове підприємство та електромережі. 

 

У Марганецькій громаді окупанти залишили без світла понад 1 000 родин – на місці вже працюють енергетики. Обійшлося без загиблих та поранених.

 

Водночас оборонці з повітряного командування "Схід" знищили над областю 4 дрони-камікадзе "Shahed-136" – їх збили над Нікопольським районом. 

 

Також впродовж минулої доби ворог обстрілював Миколаївський і Баштанський районМиколаївської області, внаслідок чого пошкоджена трансформаторна підстанція, водонапорна башта і приватні будинки.

 

Про це повідомляє у Телеграмі очільник Миколаївської ОВА Віталій Кім.

 

Зазначається, що у Миколаївському районі вчора, близько 13:30 росіяни обстріляли з артилерії Шевченківську громаду. Внаслідок атаки було пошкоджено будівлю сільськогосподарського підприємства, трансформаторну підстанцію, водонапірну башту, електроопори. Аварійно-ремонтні роботи по відновленню електропостачання були оперативно проведені. Постраждалих немає.

 

У Баштанському районі минулої доби з 21:00 до 22:00 зафіксовано обстріли Широківської громади. Внаслідок обстрілів зруйновано один житловий будинок. Люди не постраждали. 

 

Під вогонь ворога також потрапили околиці Інгульської громади. Постраждалих та руйнувань немає.

 

Тривають обстріли території та прилеглих населених пунктів Березнегуватської громади. Інформація щодо постраждалих та пошкоджень уточнюється. У Первомайському та Вознесенському районах день та ніч пройшли відносно спокійно.

 

Як повідомляла УМ, кілька днів тому російські терористи завдали ударів по Дніпру, внаслідок чого двоє людей загинули, десятки поранених.