Іран планує відправити в росію сучасні ударні безпілотники Араш-2 – CNN

11:23, 02.11.2022
Іран планує відправити в росію сучасні ударні безпілотники Араш-2 – CNN

Сучасні, надпотужні ударні іранські безпілотники Arash-2 вже найближчим часом можуть бути використані росієї у війні проти України.

Українські військові стверджують, що Іран планує відправити в росію сучасні ударні безпілотники Араш-2. А використання росією безпілотника “Arash-2” має потенціал стати “великим переломом” у війні проти України.

 

Як інформує УМ, про це 2 листопада пише CNN з посиланням на експертів.

 

“Будь-яке розміщення Росією безпілотника “Arash-2” на війні в Україні може спричинити додатковий тиск на протиповітряну оборону країни”, – зазначає видання.

 

Відомо, що бойовий дрон “може нести в п’ять разів більше вибухівки, ніж Shahed”.

 

Про існування “Arash-2” вперше стало відомо в 2019 році, але його точні можливості залишаються невідомими.

 

“Дрон названий на честь Араша Стрільця – героїчного персонажа з іранської міфології, хто найправніше стріляв з лука. Легенда свідчить, що він випустив стрілу, яка летіла цілий ранок і впала опівдні за 2250 кілометрів. Коли Араш відпустив свій лук, він нібито впав на землю і помер”, – пише CNN.

 

Нагадаємо, що з 13 вересня, коли росіяни вперше застосували ударні безпілотники проти України, сили протиповітряної оборони ЗСУ збили понад 300 дронів, але десяткам вдалося вразити свої цілі та знищити життєво важливу енергетичну інфраструктуру.

 

Згідно з повідомленнями анонімих посадовців західної країни, Іран планує відправити до Росії тисячу одиниць зброї до кінця року, включно з балістичними ракетами малої дальності класу “земля-земля” та бойовими безпілотниками.

 

У Головному управління розвідки Міністерства оборони України повідомили, що Іран має надіслати росіянам на початку листопада партію з понад 200 бойових дронів Shahed-136, Mohajer-6 та Arash-2.

 

Як повідомляла УМ, на підльоті до Києва знищено шість дронів-камікадзе.