Guess: історія бренду, що стала втіленням американської мрії

18:46, 31.10.2022
Guess: історія бренду, що стала втіленням американської мрії

У наші дні Guess впевнено «тримає марку» та залишається одним з топових брендів

Сьогодні Guess — це всесвітньо відомий бренд одягу та аксесуарів. Його брендові маркети є у багатьох країнах Європи та Азії, а сумка Guess в асортименті — чи не один з найзначніших показників престижності магазину. Тож яким був шлях до вершин цієї легенди fashion-індустрії? Поговорімо про це.

 

Американська мода з французьким відтінком

 

Засновниками Guess є брати французи, що вирішили побудувати свою справу далеко від рідної країни — Морис, Жорж, Армані та Поль Марсіано. Для цього вони перебралися аж до Каліфорнії. Почали свій шлях у моді з найбільш американського одягу — джинсів. Саме вони зробили їх не просто робочим одягом, а елегантним та універсальним елементом гардероба. Перша ж надана у продаж партія стала сенсацією та була розпродана у лічені дні.

 

Але брати не збиралися зупинятися на досягнутому: вже через три роки, у 1984, вийшла лінійка годинників. Успіх повторився, адже засновники завжди робили акцент на яскравості та неповторному поєднанні класики й сучасних тенденцій.

 

У 1989 році обличчям бренду стала Клаудія Шифер, а у 1993 — дуже популярна на той час акторка Дрю Беррімор.

 

У 2004 році Guess представила перші колекції жіночого одягу та аксесуарів, а у 2005 — аромати власного виробництва (спочатку — жіночі, а потім і чоловічі). Згодом з’явилися й лінійки дитячого одягу.

 

Guess сьогодні

 

У наші дні Guess впевнено «тримає марку» та залишається одним з топових брендів Сполучених Штатів. Він є втіленням гармонійного поєднання консервативного стилю та креативних, оригінальних рішень. Сьогодні одяг та сумки Guess можна побачити у багатьох американських та світових знаменитостей: акторів, моделей, співаків, телеведучих та інших медійних осіб.

 

При цьому бренд наголошує на своїй доступності для широкої аудиторії: бюджетні аксесуари можна придбати навіть за 150-200$. А під час розпродажів навіть дешевше.

 

В Україні це можна зробити, наприклад, у магазині Intertop: на його сайті є цілий розділ сумок Guess. Там ви знайдете як мініатюрні, так і місткі моделі, що ідеально пасуватимуть до будь-якого вбрання.

 

Американська культура зробила неабиякий внесок у світову моду, і талант братів Марсіано зіграв у цьому не останню роль. Якщо ви хочете доторкнутись до fashion-світу, продукція бренду Guess — один з найкращих способів це зробити.