Окупанти на ЗАЕС спровокували екологічну катастрофу - Енергоатом

13:01, 31.10.2022
Окупанти на ЗАЕС спровокували екологічну катастрофу - Енергоатом

Російські окупанти здійснили черговий злочин на ЗАЕС.

Наслідки злочинної діяльності рашистів на Запорізькій АЕС призводять ще й до екологічної катастрофи. Вони нищать важливу екологічну складову роботи станції.

 

Як інформує УМ, про це 31 жовтня повідомив «Енергоатом» у Телеграм.

 

«Внаслідок зупинки енергоблоків станції тепла вода не потрапляє у ставок-охолоджувач ЗАЕС, у результаті чого температура води впала до близько +13 градусів.

 

Це призвело до масового вмирання риби у ставку. Наразі він зариблений двома видами риб – тепловодною телапією та азійським сомом, які були завезені близько 25 років тому для забезпечення екологічної чистоти. Риби виконують санітарну функцію, знищуючи зелені водорості й забезпечуючи чистоту охолоджувальних трубок конденсатора турбіни.

 

За сприятливих умов, коли температура взимку ніколи не опускалася нижче +18 градусів, риба розмножувалася. Тож якщо температура води в ставку-охолоджувачі не підніметься найближчим часом, на берег викине близько тисячі тонн дохлої риби.

 

росія – країна-терористка, яка залишає за собою руїни та несе катастрофу за принципом випаленої землі!», - сказано в повідомлені атомників.

 

Як повідомляла УМ, рф незаконно будує на території ЗАЕС: Україна просить втрутитися МАГАТЕ.