За «заморожуванням» України світ пасивно спостерігає в прямому ефірі – ОП

12:09, 31.10.2022
За «заморожуванням» України світ пасивно спостерігає в прямому ефірі – ОП

Україна вчергове закликає захід передати більше новітніх систем ППО для захисту ударів з неба.

Новітні системи ППО передати Україні закликав світ радник голови Офісу президента Михайло Подоляк а не спостерігати за "заморожуванням" цілої країни в прямому ефірі.

 

Як інформує УМ, про це 31 жовтня заявили Подоляк в Twitter та голова Міністерства закордонних справ України Дмитро Кулеба у Twitter.

 

«Не сумніваюся, що світу цікаво дивитися на масові руйнування, "заморожування" цілої країни у прямому ефірі, а потім всерйоз слухати "переговорні пропозиції" Росії. І всіляко відкладати передачу Україні систем ППО», - написав Подоляк.

 

У свою чергу голова МЗС Дмитро Кулеба підкреслив, що Росія воює з мирним населенням, а не на полі бою.

 

«Не виправдовуйте ці напади, називаючи їх "відповіддю". Росія робить це тому, що в неї все ще є ракети та бажання вбивати українців», - написав Кулеба.

 

Як повідомляла УМ, зранку 31 жовтня росія завдала ракетних ударів по десятках містах України. Протиповітряна оборона України збила 44 із понад пів сотні російських ракет, запущених рф.

 

Внаслідок пошкодження критичної інфраструктури є проблеми з електропостачанням на Київщині, Харківщині, Запорізькій області, Дніпропетровщині та ще кількох регіонах.

 

31 жовтня в Україні ввели екстрені відключення електроенергії у зв’язку з масованими обстрілами критичної інфраструктури росіянами.