ЗСУ близько: на Луганщині окупанти підірвали міст через річку Красна

13:57, 30.10.2022
ЗСУ близько: на Луганщині окупанти підірвали міст через річку Красна

Пошкоджений міст через річку Красна. (facebook.com/sergey.gaidai.loga)

Налякані наступом ЗСУ російські загарбники підірвали міст через річку Красна поблизу селища Красноріченське на Луганщині.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у соцмережах у неділю.

 

«Їм дуже страшно, бо ми дуже близько. Росіяни підірвали міст через річку Красна біля Красноріченського», - написав керівник регіону.

 

Він також  оприлюднив світлини пошкодженого моста.

 

 

Пан Гайдай додав, що 29 жовтня окупанти підірвали ще один міст біля міста Кремінна. 

 

За його словами, російське командування поставило задачу своїм військам зупинити просування ЗСУ, але погода налагоджується, тому "справи у захисників підуть швидше".

 

Голова Луганської ОВА зазначив, що росіяни системно атакують Білогорівку, а після цього відправляють бійців на розвідку, але вони "традиційно не повертаються назад".

 

Також тривають запеклі бої на Сватівському напрямку. Траса між Сватовим та Кремінною під вогневим контролем ЗСУ, тому росіяни не можуть швидко отримати підкріплення та нові боєкомплекти на цих ділянках фронту.

 

За даними Гайдая, навколо Кремінної та Сватового заміновано майже все – береги рік, дороги, мости.

 

Також дуже гаряче на Бахмутському напрямку.

 

Крім того, голова ОВА з посиланням на розвідку повідомив, що в результаті проведеної операції зі звільнення селища Невське ЗСУ знищили 34 окупантів. Ще 3 російських "контрактників" взяли в полон. Також ЗСУ захопили військовий КАМАЗ з боєкомплектом та дві бойові машини піхоти.

 

Як повідомляла «УМ», Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний вважає, що оборонна операція виконується успішно та згідно плану. Тоді як російські загарбники не мають успіху на фронті.