Штайнмаєр вважає путіна «одержимим імперією»

15:50, 28.10.2022
Штайнмаєр вважає путіна «одержимим імперією»

російський диктатор путін несе особисту відповідальність за війну проти України — Штайнмаєр

Президент ФРН Франк -Вальтер Штайнмаєр під час виступу у Берліні заявив, що Путін одержимий імперією, а Німеччина та Росія перебувають у протистоянні. Тому сьогодні «немає місця старим мріям» про рф.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Spiegel.

 

За його словами, Росія та Німеччина перебувають у "новому періоді" протистояння.

 

«Якщо ми подивимося на сьогоднішню Росію, то в ній немає місця старим мріям. Наші країни сьогодні протистоять одна одній»,— сказав Штайнмаєр.

 

Він зазначив, що початком повномасштабної війни проти України РФ здійснила "розрив епохи", що занурило Німеччину в "інший час і невпевненість".

 

«Час, відзначений війною, насильством і втечею, занепокоєнням про поширення війни в Європі»,— заявив німецький президент.

 

Штайнмаєр заявив, що російський диктатор Володимир путін несе особисту відповідальність за війну проти України.

 

«У своїй імперській одержимості російський президент порушив міжнародне право, поставив під сумнів кордони, здійснив захоплення земель»,— резюмував він.

 

Як повідомляла УМ, 25 жовтня Штайнмаєр прибув до України. У купе мав букет ірисів від Укрзалізниці, а на столі лежала листівка із зображенням переданих Україні IRIS-T. У першій половині дня він поїхав до Чернігівської області – там його застала повітряна тривога, і він близько двох годин провів у сховищі.

 

Штайнмаєр зустрівся з Зеленським і пообіцяв, що "днями" Німеччина передасть Україні дві системи MARS II та чотири гаубиці Panzerhaubitze 2000.

 

Після поїздки Штайнмаєр сказав, що в Україні "все набагато страшніше", ніж вважають люди у Німеччині.