Розмови путіна про можливе застосування ядерної зброї в Україні «небезпечні» – Байден

12:07, 28.10.2022
Розмови путіна про можливе застосування ядерної зброї в Україні «небезпечні» – Байден

Джо Байден не вірить заяві путіна про відсутність намірів застосовувати ядерну зброю (Фото: Reuters.)

Джо Байден, президент США скептично ставиться до заяви президента росії путіна про те, що він не мав наміру використовувати ядерну зброю проти України.

 

Як інформує УМ, про це 28 жовтня пише інформагенство Reuters.

 

«Якщо він не має такого наміру, чому він продовжує говорити про це? Чому він говорить про можливість використання тактичної ядерної зброї? Він дуже небезпечний у своєму підході до цього», — заявив Байден.

 

Напередодні путін виступив у дискусійному клубі «Валдай». Увесь виступ він присвятив Заходу і порівнював його з диктатурою. Він казав, що росія не погрожує ядерним ударом, а лише «відповідає на ядерний шантаж». При цьому путін говорив, що доки ядерна зброя існує, світу завжди загрожуватиме небезпека.

 

Російські політики та пропагандисти нерідко прямо закликали завдати ядерних тактичних ударів по центрах прийняття рішень, зокрема в Україні.

 

Володимир Зеленський казав, що росія таким чином почала готувати своє суспільство до ядерного удару. Українська влада поки не вірить у застосування цієї зброї росією.

 

У НАТО заявили, що ядерний удар росії спричинить «фізичну відповідь», а в ЄС пообіцяли потужну відповідь, аж до знищення армії рф.

 

Водночас, російська еліта починає розуміти, що путін програє у війні з Україною і думає про власне майбутнє без нього. 

 

Як повідомляла УМ, ексканцлерка Німеччини Ангела Меркель, яка має досвід тісної взаємодії ї президентом рф владіміром путіним, порадила всерйоз ставитися до його ядерних погроз.