Австралія відправить до Британії десятки інструкторів для ЗСУ

14:18, 27.10.2022
Австралія відправить до Британії десятки інструкторів для ЗСУ

Захищені транспортні засоби Bushmaster, подаровані австралійським урядом, відправлені ще в квітні до України на базу RAAF Емберлі, Квінсленд. (Фото: капрал Джессі Кейн)

Австралія відправить до Великої Британії в січні 2023 року до 70 військовослужбовців. Вони візьмуть участь у міжнародній тренувальній місії для українських армійців Interflex.

 

Як інформує УМ, про це 27 жовтня йдеться в заяві Міноборони Австралії.

 

«Наші солдати братимуть участь у великій навчальній програмі у Сполученому Королівстві, щоб допомогти підготувати своїх українських товаришів до боротьби проти необґрунтованої та незаконної агресії росії», — зазначив віцепремʼєр-міністр і міністр оборони Австралії Річард Марлз.

 

Премʼєр-міністр Австралії Ентоні Албанезе наголосив, що Австралія продовжуватиме відстоювати свободу та демократію.

 

«Австралія була однозначною у своїй двопартійній підтримці України та засудженні президента путіна. Ідеться не лише про суверенітет України; хоробрий народ України захищає міжнародне право, правила і норми», — сказав Албанезе.

 

У Великій Британії наразі готують українських військових Сухопутних сил і моряків. За словами посла України, британці навчають 10-тисячну групу добровольців, навчання триває 120 днів. Планується, що кожні наступні 120 днів будуть готувати наступні 10 тисяч військових.

 

Своїх інструкторів для підготовки українців у Британії направляють Швеція, Фінляндія, Канада, Данія, Нідерланди та Нова Зеландія.

 

Як повідомляла УМ, на західних полігонах партнерів України пройшли навчання 4 тис. бійців ЗСУ.

 

 

 

.