У центрі України жорсткі обмеження: рф вночі вгатила по енергетичній інфраструктурі

13:17, 27.10.2022
У центрі України жорсткі обмеження: рф вночі вгатила по енергетичній інфраструктурі

Під час екстренного засідання в офісі президента. (Фото: Телеграм ТИМОШЕНКО)

Російська армія вчергове в ніч на 27 жовтня атакувала українську енергетичну інфраструктуру і пошкодила обладнання, через це в центральних областях України будуть жорсткіші обмеження електроенергії.

 

Як інформує УМ, про це 27 вересня повідомив заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко у Телеграм.

 

«Сьогодні вночі російські терористи знову атакували нашу енергетичну інфраструктуру. Пошкоджено обладнання в центральних областях.

 

Щоб не допустити повного знеструмлення центрального регіону, енергетики змушені вводити жорсткіші обмеження. Величина необхідного обмеження електроенергії в Києві, Київській області, Чернігівській, Черкаській та Житомирській областях буде регулюватися залежно від поточної ситуації в енергосистемі», - написав Тимошенко.

 

 

Він також повідомив, що Офіс Володимира Зеленського працює разом із представниками обласних військових адміністрацій, міста Києва, Укренерго, Міненерго та ДТЕК над вирішенням питання.

 

Цьому передувало: У ніч на 27 жовтня в одній із громад Київської області було кілька влучань, удар спричинив пожежу. Крім того, сили ППО ліквідували ворожі повітряні об’єкти.

 

Як повідомляла УМ, російський геноцид українців вийшов на стадію масового руйнування енергетичних систем.