«Укренерго» другий день поспіль примусово обмежить споживання електроенергії по всій Україні

11:46, 26.10.2022
«Укренерго» другий день поспіль примусово обмежить споживання електроенергії по всій Україні

Віялові відключення електроенергії по всій Україні вимушена тимчасова міра.

Другий день поспіль диспетчерський центр НЕК «Укренерго» вимушено застосував графіки обмеження для промислових та інших споживачів у всіх областях.

 

Як інформує УМ, про це 26 жовтня повідомляє пресслужба «Укренерго» у Телеграм.

Вони зазначають, що примусові обмеження споживачів електроенергії — це повністю контрольований захід, який дозволяє знизити навантаження на електромережі та дає можливість збалансувати роботу енергосистеми.

 

Також у НЕК нагадали, що свідоме зниження споживання електроенергії, особливо в години ранкового та вечірнього піку споживання (06:00—11:00 та 17:00—23:00), зменшує ризик перевантаження в мережах та застосування обмежень для споживачів.

 

Споживачів просять ощадливо підходити до споживання електроенергії, не вмикати в мережу одночасно два або більше потужних електроприладів. Та за можливості перенести користування деякими з них, наприклад, пральними машинами, бойлерами та обігрівачами, на нічний період.

 

Стабілізаційні відключення електроенергії в Україні почалися з 20 жовтня. Російські ракетні атаки пошкодили 40% енергетичних обʼєктів країни. Їх відновлюють, але через перенавантаження на обʼєктах трапляються аварії.

 

Як повідомляла УМ, в Україні можливі віялові відключення світла через масовані ракетні удари.