Іранські інструктори-дронщики помічені вже в Білорусі

17:01, 23.10.2022
Іранські інструктори-дронщики помічені вже в Білорусі

Десять консультантів-іранців вже віддали душу Аллаху після відвідин Криму.

До Білорусі «транспортували» іранських інструкторів. Вони координують запуски дронів-камікадзе Shahed-136 по об’єктах інфраструктури в Україні.

 

Як інформує УМ, про це повідомляє Центр національного спротиву.

 

"В селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, офіцерів КВІР ІРІ, які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ. За інформацією від білоруських партизанів, саме ці інструктори координували запуски БПЛА Shahed-136 по об’єктах інфраструктури Київщини та північних та західних областях України", - йдеться в повідомленні.

 

За інформацією центру, росіяни повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах та Ліді та продовжують використовувати їх для нанесення ударів по території України.

 

Місцеве підпілля продовжує слідкувати за ситуацією в Білорусі. За останніми даними росіяни повністю перебрали на себе контроль над авіабазами у Барановичах та Ліді та продовжують використовувати їх для нанесення ударів по території України. Тим часом в селі Микулічі, що в Гомельській області, помічена група іранських інструкторів, офіцерів КВІР ІРІ, які перебувають під посиленою охороною російських нацгвардійців та офіцерів ФСБ. За інформацією від білоруських партизанів, саме ці інструктори координували запуски БПЛА “Shahed-136” по об’єктах інфраструктури Київщини та північних та західних областях України.

 

Раніше, завдяки інформації від українського підпілля на ТОТ, вдалося дізнатися про роботу іранських спеціалістів на Херсонщині та Криму, щоб навчитись використовувати дрони-камікадзе Shahed-136.

 

Зазначимо, що Сполучені Штати Америки звинуватили Тегеран у постачанні безпілотників Росії для використання у війні в Україні ще в липні, але тоді іранська влада заперечувала це.

 

Після того, як ЗСУ ліквідували перший БПЛА Shahed-136 іранського виробництва в районі Куп’янська, президент Володимир Зеленський доручив Міністерству закордонних справ відреагувати на факти використання російськими військами озброєння іранського виробництва. МЗС оперативно прийняло рішення позбавити акредитації посла Ірану.

 

Згодом міністр закордонних справ Дмитро Кулеба подав на розгляд президентові Володимиру Зеленському пропозицію розірвати дипломатичні відносини з Іраном через постачання країною зброї росії.

 

Як повідомляла УМ, іранські інструктори контролюють запуск Shahed-136 на Херсонщині та у Криму.