Запоріжжя й Миколаїв рашисти вночі атакували ракетами та дронами

09:34, 23.10.2022
Запоріжжя й Миколаїв рашисти вночі атакували ракетами та дронами

Зруйнований після нічних обстрілів житловий будинок у Миколпєві. (Фото: Телеграм Олександра Сєнкевича)

Запоріжжя окупанти вночі знову атакували з дронів-камікадзе та обстріляли ракетами С-300.

 

Як інформує УМ, про це в Телеграмі 23 жовтня написав голова Запорізької ОВА Олександр Старух.

 

«Сьогодні вночі окупаційні війська здійснили атаку м. Запоріжжя із використанням дронів (попередньо, дронів-камікадзе «Shahed-136»), а також навколишніх населених пунктів з використанням ракет С-300. Так, один з дронів уразив громадську будівлю в обласному центрі. За попередньою інформацією, постраждалих немає», - написав він.

 

Також, за даними ОВА, було здійснено ракетний обстріл одного з сіл Запорізького району. Внаслідок потрапляння трьох ракет із використанням ЗРК «С-300» пошкоджено приватні будинки та приміщення школи.

 

Люди не постраждали.

 

У свою чергу міський голова Миколаєва Олександр Сєнкевич повідомив у Телеграмі, що цієї ж ночі росіяни вгатили по місту ракетами типу С-300, одна з яких влучила у багатоповерхівку.

 

«Вночі російські терористи обстріляли Миколаїв ракетами типу С-300. Одна з них влучила у п’ятиповерховий житловий будинок, повністю зруйнувавши квартиру на п’ятому поверсі», - написав Сєнкевич.

 

Він поінформував, що пошкоджень також зазнав сусідній 10-поверховий житловий будинок. Уламками та вибуховою хвилею в ньому винесло вікна, двері, понівечило балкони.

 

Також через ракетний удар пошкоджено теплотрасу, дитячий майданчик та кілька припаркованих автомобілів.

 

«На щастя, обійшлось без жертв. Один чоловік дістав легкі поранення від уламків скла - йому надали медичну допомогу на місці, від госпіталізації він відмовився», - повідомив міський голова Миколаєва.

 

За його словами, наразі територію обстежили фахівці Державної служби з надзвичайних ситуацій. На місце вже виїхала аварійна бригада для ремонту теплотраси.

 

Сєнкевич поінформував, що будинки обстежать працівники адміністрації району, які зафіксують усі пошкодження. Комунальники приберуть територію від будівельного сміття та уламків. Потім будівельні бригади закриють пошкоджені вікна ОСП-плитами.

 

Нагадаємо, що в Одеській, Миколаївській і Кіровоградській областях вранці 22 жовтня ворог вразив ракетами "Калібр" чотири об'єкти критичної інфраструктури.

 

Додамо, що російські терористи зруйнували більше 4,6 тис. об'єктів у Запорізькій області, серед них - 79 шкіл та 35 дитячих садочків.

 

Як повідомляла УМ, ракетні атаки енергооб'єктів України 22 жовтня масштабніші за попередні.