Джонсон заручився підтримкою, необхідною для перегонів за пост прем’єра

18:20, 22.10.2022
Джонсон заручився підтримкою, необхідною для перегонів за пост прем’єра

Бориса Джонсона підтримують понад 100 депутатів у змаганні на пост прем‘єр-міністра

Експрем’єр Великої Британії Борис Джонсон отримав підтримку понад 100 депутатів, що дозволяє йому вступити в змагання за лідерство у Консервативній партії.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Sky News з посиланням на наближене до Джонсона джерело.

 

«Бориса Джонсона підтримують понад 100 депутатів парламенту, а отже, він може бути включений до виборчого бюлетеня»,—йдеться у повідомленні.

 

За словами політичного оглядача телеканалу Ліз Бейтс, публічно про підтримку Джонсона заявили 50 депутатів.

 

«Тому варто пам'ятати, що це також може бути частиною спроби набрати обертів у цьому конкурсі, який відбувається у дуже короткий період»,- сказала вона.

 

У той же час, за даними телеканалу, кількість депутатів, які підтримують колишнього міністра фінансів Ріші Сунака є вищою.

 

«Наразі лідером є Ріші Сунак. Він має понад 100 прихильників, які підтримують його публічно, тож тепер він знає, що якщо він вступить у перегони - ні він, ні Борис Джонсон офіційно цього ще не зробили - він, безумовно, пройде до наступного етапу»,- додала Бейтс.

 

Нагадаємо, літак експрем’єра Британії Бориса Джонсона в суботу приземлився в аеропорту Лондона,  очікується, що він вступить у змагання за лідерство в Консервативній партії, щоб знову очолити уряд Британії.

 

Як повідомляла УМ, 20 жовтня прем'єрка Британії Ліз Трасс оголосила про відставку  після 6 тижнів перебування на посаді.

 

Очільник оборони Британії Бен Воллес повідомив,  що не боротиметься за пост прем’єр-міністра країни і схиляється до кандидатури Бориса Джонсона у боротьбі за цю посаду.