Кулеба закликав західних партнерів прискорити надання Україні сучасних систем ППО

12:02, 22.10.2022
Кулеба закликав західних партнерів прискорити надання Україні сучасних систем ППО

Украна просить країни Заходу надати щонайшвидше зброю, щоб захиститися від російських ракетних ударів

Глава МЗС Дмитро Кулеба на тлі масованих ракетних ударів росії по об’єктах інфраструктури закликає Заход не зволікати і не гаяти жодної хвилини з наданням Україні засобів протиповітряної оборони.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив у Твітері.

 

«Субота в Україні розпочалася шквалом російських ракет, спрямованих на об'єкти критичної цивільної інфраструктури. Частину з них ми перехопили, інші вразили цілі. Протиповітряна оборона рятує життя. Не повинно бути жодної хвилини зволікання в столицях з прийняттям рішення про системи протиповітряної оборони для України»,- написав Кулеба.

 

В суботу 22 жовтня триває атака на енергооб’єкти України: по всій території, крім тимчасово окупованого Криму, оголошено повітряну тривогу.

 

Росіяни завдали ракетних ударів по важливих енергетичних об'єктах у Кропивницькому і Голованівському районах Кіровоградщини, ворог ударив також по енергооб'єкту Одеської області.

 

Як повідомляла УМ, ворог обстріляв Хмельницький, Луцьк, Рівне,  в результаті чого було пошкоджено енергетичні об’єкти. Після вибухів населені пункти залишились без світла.

 

 Україна просить у країн світу озброєння, щоб закрити небо власними силами