Вчителька Тетяна Червенко допитана у Москві за відмову проводити уроки пропаганди

17:39, 21.10.2022
Вчителька Тетяна Червенко допитана у Москві за відмову проводити уроки пропаганди

Вчительку математики затримали за відмову розповідати про «хороше життя в росії»

У московській школі №1747 під час занять поліція затримала, а потім відвезла до відділення вчительку Тетяну Червенко за відмову поширювати пропаганду учням.

 

Точна причина невідома, але швидше за все, приводом послужило те, що вчителька не проводила з дітьми  «Розмови про важливе». 

 

Як інформує Україна молода, про це пишуть російські Telegram-канали.

 

Імовірно, на освітянку донесла директорка школи та членкиня «Єдиної Росії» Марина Сотникова. 

 

Тетяна 26 вересня відмовилася проводити «Розмову про важливе» та розповідати про буцімто хороше життя російських пенсіонерів та про «допомогу» російських окупантів мешканцям Донбасу. Натомість був звичайний урок математики.

 

Після цього Тетяна дала інтерв'ю каналу «Дощ», де розповіла про саботаж «Розмов про важливе» та про те, що половина батьків її учнів негативно ставиться до цих уроків. Директорка школи за це оголосила вчительці догану.

 

 

 

Наразі педагога відпустили з відділення поліції. Тетяні видали застереження та спробували взяти пояснення з приводу інтерв'ю, яке вона дала «Дощу». 

 

Як відомо, із початку «могилізації» в Росії різко посилився дефіцит педагогів – вчителі або йдуть на фронт, або емігрують, або ховаються. У деяких школах не вистачає 80% педагогічного складу, причому їдуть і вчителі, і вчительки. Приватні школи опиняються на межі закриття. Забирають навіть заслужених учителів. На запит Держдуми зробити для вчителів бронь, міноборони Росії відповіло відмовою.

 

Як повідомляла УМ, у Москві Тверський районний суд заарештував на 15 діб  та оштрафував на 50 тисяч рублів мешканця столиці Антона Усова. Чоловіка звинуватили у тому, що він слухав українську музику у російській столиці.