На Донеччині колаборант допомагав окупантам втікати лісами від контрнаступу ЗСУ – СБУ

12:03, 21.10.2022
На Донеччині колаборант допомагав окупантам втікати лісами від контрнаступу ЗСУ – СБУ

Під час затримання поплічника окупантів. (Фото: Фейсбук CБУ)

У ході стабілізаційних заходів у звільнених районах сходу Служба безпеки встановила місцезнаходження і затримала ще одного колаборанта. Він «здавав» ворогу місця перебування учасників руху спротиву під час тимчасової окупації території Лиманської громади.

 

Як інформує УМ, про це 21 жовтня повідомила пресслужба СБУ у Фейсбуці.

 

«Ворожий поплічник показував агресорам будинки місцевих фермерів, які виїхали з області. Такі домоволодіння загарбники спочатку розграбовували, а потім розселяли в них особовий склад і маскували у дворах військову техніку.

 

Під час контрнаступу ЗСУ на Донеччині зловмисник допомагав окупантам втікати від українських військ лісовими стежками. Потім він намагався переховуватись від правосуддя.

 

Проте співробітники СБУ одразу викрили його після деокупації району», - сказано, зокрема, в повідомлені.

 

За даними слідства, затриманим є мешканець селища Старий Караван, який на початку повномасштабного вторгнення добровільно пішов на співпрацю з ворогом. Встановлено, що колаборант надавав окупантам особисті дані українських патріотів і адреси проживання їх близьких.

 

Отриману інформацію каральні загони агресорів використовували для масових репресій проти місцевих жителів.

 

Наразі слідчі СБУ повідомили зловмиснику про підозру за ч. 7 ст. 111-1 (надання незаконним збройним формуванням держави-агресора допомоги у веденні бойових дій проти Збройних Сил України та інших військових формувань) Кримінального кодексу України.

 

Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

 

Як повідомляла УМ, на Донеччині знешкоджено агентуру ФСБ, яка «полювала» за позиціями українських «Джавелінів».