Настанови Лукашенка народу: Хочете жити спокійно – зуби стиснули і робіть те, що вам кажу

13:26, 20.10.2022
Настанови Лукашенка народу: Хочете жити спокійно – зуби стиснули і робіть те, що вам кажу

Під час наради з питань формування Всебілоруських народних зборів і зміни виборчого законодавства 20 жовтня. (Фото: Белта)

Олександр Лукашенко, самопроголошений диктатор-президент білорусі заявив, що людям необхідно донести повну інформацію про процеси, що відбуваються у країні, і наявні загрози, щоб вони могли самі обирати – "жити тихо і спокійно чи пройти через біду".

 

Як інформує УМ, про це повідомило білоруське держвидання Белта з посиланням на заяву Лукашенка на нараді з питань формування Всебілоруських народних зборів і зміни виборчого законодавства 20 жовтня.

 

Самопроголошений президент нагадав, що раніше доручив силовикам та іншим органам проінформувати народ про те, що відбувається.

 

За його словами, він це робить не для того, щоб залякати народ, а для того, щоб "народу донесли все те, що відбувається, а народ потім нехай ухвалює рішення".

 

 

Пряма мова Лукашенка: "Хочете через біду пройти – будь ласка. Прапор у руки і йдіть. Хочете, щоб було тихо і спокійно, щоб вранці і ввечері якщо не самим у душ сходити (хоча, думаю, всі мають таку можливість), то хоч діток своїх скупати в теплій воді, щоб тепло в домі було, щоб газ, нафта та інше було, щоб було вранці і ввечері щось перекусити, поїсти, одягнутися у щось, якщо ви цього хочете (це теж варіант), тоді зуби стиснули і вперед, робіть те, що я вам кажу".

 

Говорячи про майбутні вибори у 2024 році, Лукашенко заявив, що вони мають відбутися за новими правилами і не будуть легкими.

 

Зокрема, за його словами, потрібно готуватися "протидіяти спробам дезорганізації виборів".

 

Нагадаємо, що раніше Лукашенко підтвердив, що білорусь бере участь у війні в Україні, але заявив, що бере участь нібито через лікування поранених російських військових і через надання прихистку українським біженцям.

 

Лукашенко також запевнив, що оголошувати мобілізацію в Білорусі немає необхідності, хоча він усі роки свого президентства готується до війни.

 

Головне управління розвідки повідомляло, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко усвідомлює, що оголошення часткової мобілізації в республіці може призвести до соціального вибуху.

 

Як повідомляла УМ, в білорусі зустрічають «хлібом і сіллю» ешелони російських загарбників.