Лукашенко боїться соціального вибуху внаслідок мобілізації

14:34, 19.10.2022
Лукашенко боїться соціального вибуху внаслідок мобілізації

Лукашенко бояться, що в країні може статися бунт через мобілізацію й підтримку росії у війні з украіною

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко боїться реакції суспільства на участь у війні і усвідомлює, що оголошення часткової мобілізації в республіці може призвести до соціального вибуху.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Головне управління розвідки.

 

«Білоруська влада уважно спостерігає за безладом, що відбувається в рамках так званої "часткової мобілізації" в РФ та розуміє, що у разі оголошення часткової мобілізації в РБ, ситуація буде ще складнішою й може призвести до соціального вибуху в країні»,— йдеться в повідомленні.

 

За даними ГУР, білоруські спецслужби приховано вивчають можливу реакцію суспільства та готовність долучитися до протестних заходів у випадку мобілізації.

 

Також розвідники вважають, що незаконний білоруський режим все більше усвідомлює усю небезпеку прийняття ним рішення про відкрите приєднання до російської війни проти України.

 

Тому Лукашенко продовжує робити гучні заяви та показувати президенту РФ Володимиру Путіну, що своїми діями він виконує союзницькі зобов’язання – зокрема, відволікає частину резервів ЗСУ від можливого їх застосування на фронті на сході та півдні України.

 

«Зазначене свідчіть, що самопроголошена білоруська влада не впевнена у підтримці широкими верствами населення рішень щодо участі своєї країни у воєнних авантюрах РФ»,– підсумували в розвідці.

 

Раніше самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко підтвердив, щоБілорусь бере участь у війні в Україні, але заявив, що бере участь нібито через лікування поранених російських військових і через надання прихистку українським біженцям.

 

Лукашенко також запевнив, що оголошувати мобілізацію в Білорусі немає необхідності, хоча він усі роки свого президентства готується до війни.

 

Як повідомляла УМ, з 11 жовтня Держсекретаріат Ради безпеки Республіки Білорусь відповідно до доручення Олександра Лукашенка проводить перевірку Збройних Сил Білорусі.