Кремль змінив чотирьох з п'яти генералів, котрі командували вторгненням у лютому – британська розвідка

09:45, 19.10.2022
Кремль змінив чотирьох з п'яти генералів, котрі командували вторгненням у лютому – британська розвідка

Новим командувачем об'єднаного угрупуванням російських військ 8 жовтня призначено генерала армії Сергія Суровікіна.

У російській армії звільнили чотирьох із п’яти генералів російської армії, які командували вторгненням в Україну в лютому,.

 

Як інформує УМ, про це 19 жовтня йдеться у повідомленні британської розвідки.

 

Розвідники зазначають, що через вісім місяців війни основні елементи військового керівництва рф стають дедалі більш недієздатними. На тактичному рівні загострюється нестача здібних російських молодших офіцерів для організації нещодавно мобілізованих резервістів.

 

Британці повідомляють, що згідно зі свідченнями очевидців, розстріл мобілізованих солдатів на полігоні поблизу Білгорода 15 жовтня спровокували образливі коментарі офіцера на адресу новобранців-представників етнічних меншин.

 

Зазначається, що погане командування нижчої ланки, ймовірно, знижує моральний дух і згуртованість підрозділів у багатьох частинах російських військ.

 

Заміна чотирьох генералів, які безпосередньо командували вторгненням у лютому, мало вплинула на поліпшення бойового стану російської армії.

 

«Відсутність наступності у командуванні, швидше за все, буде більш руйнівною, ніж у західних збройних силах, тому що, згідно з російською доктриною, розробка планів в основному здійснюється особисто командувачем, а не колективними зусиллями ширшого штабу», – зазначають у Міноборони Британії.

 

Дещо раніше глава британського Центру урядового зв'язку – спецслужби, яка займається радіоелектронною розвідкою, заявив, що росії не вистачає зброї, а її війська «виснажені».

 

Як повідомляла УМ, за свої численні поразки на фронті рашистська армія й далі мститься мирним жителям України.