Кремль використовує зеків як «гарматне м’ясо» для розвідування позицій ЗСУ

10:34, 18.10.2022
Кремль використовує зеків як «гарматне м’ясо» для розвідування позицій ЗСУ

Часто-густо російські зеки "клюють" на побрехеньки агітаторів і йдуть добровільно воювати в Україну стаючи "гарматним м'ясом".

Набираючи зеків у російських тюрмах, очільник ПВК «Вагнер» обіцяв їм, що вони зможуть «змити свої гріхи» кров’ю українців та отримають «чисті» документи. Та попри обіцянки їх закидають на передову як «гарматне м'ясо».

 

Як інформує УМ, про це 18 жовтня повідомила пресслужба СБУ у Телеграм.

 

У СБУ оприлюднили допит одного із «щасливчиків-зеків», який залишився живим.

 

«Деякі «добровольці», як цей полонений на допиті СБУ, «повоював» в Україні аж 2 дні – приїхав 21 вересня, а вже наступного дня його взяли в полон», - сказано в повідомлені.

 

«Нас используют как пушечное мясо. Наш командир отправил нас вперед, сначала мы вместе шли, а потом оглянулся – они очень далеко были. Обычное пушечное мясо: чтобы знать, где какие позиции есть, кто где стоит… Мы как пушечное мясо… Когда вербовали, нам рассказывали совсем другую историю», – зізнається загарбник під час «розмови по душам».

 

За його словами, їх вербував особисто ватажок ПВК «Вагнер» пригожин. Він розповідав, що зеки будуть воювати пліч-о-пліч з «досвідченими» військовими, які їх всьому навчать, і вони не опиняться на передовій.

 

Тож із 1200 в’язнів 267 одразу погодилися на «мобілізацію».

 

Але за лічені дні цей окупант усвідомив, що «тут совсем не так», і зрозумів, що виживе, тільки здавшись у полон.

 

У СБУ нагадують про «гарячу лінію» для полонених та їхніх родичів: +380665803498, +380931192984.

 

Як повідомляла УМ, Україна обміняла 108 захисниць на 110 росіян.