Путін фактично оголосив війну всьому демократичному світу - спецслужби ФРН

16:20, 17.10.2022
Путін фактично оголосив війну всьому демократичному світу -  спецслужби ФРН

Глава німецької розвідки застерігає про можливе застосування ядерної зброї російським диктатором

Глави двох найбільших розвідувальних служб Німеччини Бруно Каль та Томас Хальденванг обвинувачують російського диктатора Володимира Путіна в тому, що своїми діями він воює із усім демократичним світом.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє Spiegel.

 

Глава Федеральної розвідувальної служби Бруно Каль під час слухань у Бундестазі заявив, що дії Путіна – це «оголошення війни всьому вільному демократичному світу».

 

«Тліюче системне суперництво перетворилося на відкриту боротьбу»,- додав президент Управління захисту конституції Томас Хальденванг у Бундестазі.

 

За словами Хальденванга, російський напад на Україну «змінює правила гри» у всіх сферах політики, пов'язаних з безпекою, у тому числі й у Німеччині.

 

Він наголосив, що 40 російських шпигунів, яких Німеччина вислала з країни у квітні, це далеко не всі агенти РФ. Також його управління розробило сценарії дій на випадок російської агресії у Німеччині аж до політичних убивств.

 

Каль заявив, що напад Путіна на Україну "не став несподіванкою" для німецької розвідки, яка протягом багатьох років, за його словами, застерігала від застосування Росією сили.

 

Каль також прямо попередив про можливість застосування Росією ядерної зброї. Негативний результат війни в Україні з погляду Росії може «подати екзистенційну загрозу правлінню Путіна», сказав Каль. Однак його служба не має доказів того, що Росія планує застосувати стратегічну або тактичну ядерну зброю.

 

Як повідомляла УМ, російській диктатор Володимир Путін бреше, що у нього не було намірів знищити Україну.