Україна якнайшвидше потребує більше систем ППО - Єрмак

09:50, 17.10.2022
Україна якнайшвидше потребує більше систем ППО - Єрмак

Андрій Єрмак каже про агонію ворога. (Фото Офісу президента)

Україні якнайшвидше треба більше систем протиповітряної оборони (ППО) від партнерів.

 

Як інформує Україна молода, таку думку висловив під час ранкової атаки Києва іранськими дронами глава Офісу президента Андрій Єрмак у соцмережах.

 

За його даними, ворог атакував столицю дронами-камікадзе Shahed-136 іранського виробництва.

 

«Росіяни думають, що їм це допоможе, але такі дії схожі на агонію», – зауважив пан Єрмак у понеділок вранці.

 

І додав, що Україні якнайшвидше треба більше систем ППО.

 

«В нас немає часу на повільні дії. Більше зброї для захисту неба і знищення ворога. Так і буде», – написав глава Офісу в Telegram.

 

Зауважимо, що напередодні міністр у справах діаспори Ізраїлю Нахман Шай виступив за надання Україні військової допомоги з огляду на інформацію про ймовірне постачання Іраном росії балістичних ракет.

 

«У неділю вранці повідомлялося, що Іран передає росії балістичні ракети. Немає жодних сумнівів у тому, яку позицію має зайняти Ізраїль у цьому кривавому конфлікті. Настав час Україні отримати також військову допомогу, таку, як надають США та країни НАТО», – зазначив міністр.

 

Як повідомляла «УМ», раніше видання Washington Post поінформувало, що іранська влада готується до передачі рф балістичних ракет, які, ймовірно, будуть використані росією у війні проти України.

 

За даними ЗМІ, йдеться про постачання балістичних ракет класу «земля-земля», таких як Fateh-110 та Zolfaghar, що здатні вражати цілі на відстані 300 та 700 км відповідно.

 

Нагадаємо, що у серпні росія почала закуповувати в Ірану ударні безпілотники, масове використання яких на полі бою в Україні розпочалося з вересня.