На Херсонщині у штабі окупантів знайшли «військову форму» для дітей

12:39, 15.10.2022
На Херсонщині у штабі окупантів знайшли «військову форму» для дітей

СБУ знайшла у штаб-квартирі окупантів дитячий одяг у військовому стилі

У деокупованій Херсонській області в штаб-квартирі росіян у селі Новоолександрівка у ході стабілізаційних заходів Службою безпеки України було виявлено російську «військову форму» на дітей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба СБУ.

 

«Приміщення сільської ради окупанти використовували як базу для проведення "референдуму". Серед агітаційних матеріалів правоохоронці виявили там велику партію дитячого одягу у мілітаристичному стилі.

 

Ці речі один в один копіювали одяг російських загарбників і були призначені для місцевих жителів як заохочення прийти і проголосувати на фейковому волевиявленні.

 

 

Також українців намагалися підкупити безкоштовними продуктами харчування.

 

Втім, коли ворог побачив, що місцеві жителі уникають участі у псевдореферендумі, вони вдалися до погроз та махінацій»,— йдеться у повідомленні.

 

 

 

За даними спецслужби, схиливши кількох колаборантів до співпраці, вони дали їм по два озброєних військовослужбовця РФ і почали "обхід" будинків. Якщо люди не відкривали двері, окупанти все одно враховували всіх прописаних за адресою як голоси "за".

 

Наголошується, що СБУ вже задокументувала ці злочини і отримала списки, установчі дані та всю необхідну інформацію на кожного колаборанта і обіцяє покарання.

 

Як повідомляла УМ, зібрано докази добровільної співпраці з ворогом ще 12 колаборатів, які вступили до так званої «правоохоронної системи» рф на тимчасово окупованих територіях України.