ЗСУ готові зустріти ворога з білорусі у разі наступу - Наєв

15:20, 13.10.2022
ЗСУ готові зустріти ворога з білорусі у разі наступу - Наєв

На кордоні з Житомирщиною ЗСУ також готові дати відсіч ворогові

Командувач Об’єднаних Сил ЗСУ Сергій Наєв заявив, що ситуація поблизу північного кордону України контрольована і українські військові готові зустріти ворога з Білорусі у разі наступу та за потреби наростити сили.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі телемарафону.

 

«Ми до наступу з боку Білорусі станом на зараз готові. Ми маємо розуміти, що ті війська, які будуть накопичуватися в Білорусі, будуть підвищувати їх ступінь готовності та їх ступінь агресивності. Відповідно військове командування також буде нарощувати і наші сили та засоби», – заявив він.

 

Наєв наголосив, що якщо російська армія все ж таки наважиться йти з території Білорусі, то напад може відбутися з Житомирської, Рівненської та Волинської області, які не було атаковано на першому етапі повномасштабного вторгнення.  

 

«Це одне із завдань агресора – перервати нам шляхи постачань західної зброї, яку ми отримуємо від наших партнерів. Такі питання відпрацьовувалися ще у мирний час, до початку повномасштабної агресії, відповідно, ми розуміємо, як діяти, і вживаємо тих заходів, які необхідно вжити», - сказав він.

 

Генерал додав, що станом на зараз ситуація поблизу північного кордону України контрольована. «Співвідношення сил та засобів дозволяє мені сказати, що станом на зараз ми повністю готові», – сказав він.

 

Голова Сумської ОВА Дмитро Живицький під час брифінгу також заявив, що кордони області з росією надійно облаштовані.

 

«Лютий вже не повториться ніколи, вся Україна може бути впевнена в тому, що кордони на Сумщині облаштовані, там встановлені відповідні інженерні об'єкти з військової точки зору, є перша та друга лінії оборони»,- сказав він.

 

Зі слів Живицького, на цей момент не спостерігається додаткових скупчень формувань ворога, як це було перед 24 лютого.

 

«На відстані 100-150 км від кордонів області проходять навчання новобранці, мобілізовані до російської армії. Але якихось ударних угруповань не фіксуємо»,- додав він.

 

Разом із тим, постійні обстріли по області здійснюють поодинокі бродячі самохідні артустановки та мінометні розрахунки.

 

«Вони вискакують до кордону, проводять обстріли і відходять далі вглиб росії»,- наголосив Живицький.

 

Як відомо, сьогодні зранку росіяни обстріляли із САУ Миропільську громаду на Сумщині.. Учора протягом доби війська рф обстріляли п'ять громад на Сумщині: зафіксували 12 обстрілів і загалом понад 100 прильотів по населених пунктах області за день, обійшлося без жертв.

 

Як повідомляла УМ, наступальних дій росії чи білорусі на півночі України, як і проривів державного кордону - немає.