Від МВФ в Україну надійшли 1,3 млрд доларів – Шмигаль

11:26, 13.10.2022
Від МВФ в Україну надійшли 1,3 млрд доларів – Шмигаль

Денис Шмигаль і глава МВФ.

Додаткове екстрене фінансування від Міжнародного валютного фонду в сумі 1,3 млрд доларів надійшли в Україну.

 

Як інформує УМ, про це 13 жовтня повідомив прем’єр-міністр Денис Шмигаль у Телеграи.

 

Кошти будуть спрямовані на фінансування першочергових потреб: посилення обороноздатності, виплату пенсій, соціальні програми й підтримку економіки.

 

Шмигаль розповів, що загалом МВФ надав Україні 2,7 млрд доларів від початку повномасштабної війни.

 

"Також найближчим часом ми з Фондом розпочнемо підготовку над новою спеціальною програмою, яка запрацює наступного року", – наголосив прем’єр.

 

Нагадаємо, що виконавча рада МВФ підтримала виділення Україні близько 1,3 мільярда доларів додаткового екстреного фінансування у рамках Rapid Financing Instrument. Раніше МВФ розширив цю програму, завдяки чому стала можливою додаткова допомога Україні.

 

У березні МВФ вже надав Україні екстрене фінансування в розмірі 1,4 мільярда доларів, щоб допомогти задовольнити термінові потреби у видатках і пом’якшити наслідки війни. Максимальний обсяг RFI обмежений 50% квоти країни в МВФ на рік, тобто це був максимальний обсяг для України.

 

Як повідомляла УМ, способи надання екстреного фінансування шукає Міжнародний валютний фонд країнам, які зіткнулися з потрясіннями цін на продовольство, спричиненими війною в Україні.