Лукашенко має припинити підтримувати військові дії рф проти України - Столтенберг

18:06, 12.10.2022
Лукашенко має припинити підтримувати військові дії рф проти України - Столтенберг

Білорусь не повинна бути співучасницею війни і повинна припинити. усяку допомогу росії— Столтенберг

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко повинен припинити будь-яку підтримку та допомогу росії у війні проти України.

 

Як інформує Україна молода, про це генсек НАТО повідомив перед початком міністерської зустрічі у Брюсселі.

 

«Президент Лукашенко має припинити підтримку російських військових зусиль»,—додав він. 

 

Відповідаючи на запитання, яка, на думку НАТО, роль режиму Лукашенка у цій війні, Столтенберг заявив:

 

«Що ж, я очікую, що режим Лукашенка перестане бути співучасником цієї війни. Ми бачили, як Білорусь використовувалася як плацдарм для ракетних пусків, повітряних атак проти України», — сказав він на брифінгу. 

 

Однак у Білорусі помітили ще один ешелон до Росії з танками і вантажівками

 

Із повідомлення моніторингової групи «Беларускі Гаюн» стало відомо, що з Білорусі в напрямку Луганська залізницею відправили 28 вантажівок "Урал" і 8 танків Т-72А.  

 

«11 жовтня, друга група з 19-и навантажених платформ із розконсервованою військовою технікою ЗС РБ вирушила із ЗД-станції "Старі дороги" (Мінська обл.) на станцію "Мілєрово" (Ростовська обл., РФ) і далі в напрямку Луганська. Розрахункова дата прибуття - 19.10.2022 року».

 

Вказується, що в місті Старі дороги розташована 288-ма база резерву автомобільної техніки, де, найімовірніше, і було знято зі зберігання щонайменше 28 вантажівок "Урал", які перевозили на ешелоні, поміченому 11 жовтня під Мінськом.

 

На ешелоні також були присутні щонайменше 8 танків Т-72А.

 

11 жовтня Головне управління розвідки України повідомило, що до Білорусі станом на 10 жовтня Росія завезла уже 32 іранські дрони-камікадзе "Shahed-136". Водночас з її території вивозяться матеріально-технічні засоби і боєприпаси.

 

Як повідомляла УМ, з 11 жовтня Держсекретаріат Ради безпеки Республіки Білорусь відповідно до доручення Олександра Лукашенка проводить перевірку Збройних Сил Білорусі.


10 жовтня він  заявив, що Росія та Білорусь домовилися про розгортання регіонального угрупування військ. Його формування вже нібито розпочалося. 


4 жовтня диктатор Олександр Лукашенко визнав, що Білорусь бере участь у війні проти України.