Родичі захисників «Азовсталі» та президент ПАРЄ Кокс говорили про повернення полонених

13:58, 12.10.2022
Родичі захисників «Азовсталі» та  президент ПАРЄ Кокс говорили про повернення полонених

Родичі захисників «Азовсталі» та президент ПАРЄ обговорили питання, що хвилюють військовополонених

Президент ПАРЄ Тіні Кокс обговорив із родинами полонених захисників Азовсталі шляхи їх повернення додому.

 

Як інформує Україна молода, про це асоціація родин полонених повідомляє у Телеграмі.

 

«Триває робоча поїздка Асоціації родин захисників “Азовсталі” та полку “Азов” до Європи. Наразі наша делегація у складі сестри нещодавно звільненого з полону начальника штабу “Азову” Богдана Кротевича “Тавра” Сандри Кротевич, дружини полоненого захисника “Азовсталі” Лілії Ступіної та заступника командира “Азову” Сергія Цісарука “Мольфара” проводить зустрічі у французькому Страсбурзі»,- ідеться в повідомленні.

 

Представники делегації після виступу перед політичними групами ПАРЄ зустрілися з Тіні Коксом.

 

На зустрічі були обговорені поточні питання, які хвилюють родичів військовополонених з “Азовсталі”. Зокрема піднімалися питання відсутності моніторингових місій у місцях утримання бійців, гарантованих Женевською конвенцією, а також варіанти якнайшвидшого повернення героїв “Азовсталі” додому.

 

Окрім цього, делегація запропонувала різні варіанти допомоги з боку Європи у питаннях обміну військовополоненими. В асоціації сподіваються, що вони будуть прийняті високопосадовцями до уваги.

 

Як повідомляла УМ, Україні вдалося здійснити ще один обмін військовополонених та повернути з російського полону 32 воїнів і тіло полеглого ізраїльтянина Дмитра Фіалки.