Словаччина готова до спільної місії ЄС з підготовки військових ЗСУ

10:38, 11.10.2022
Словаччина готова до спільної місії ЄС з підготовки військових ЗСУ

Словаччина навчатиме українських військових для оборони від російських загарбників

Міністр закордонних справ Словаччини Растислав Качер зазначив, що його країна підтримує спільну місію ЄС з підготовки українських військових під єдиним командуванням.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє на Euractiv.  

 

Качер оголосив позицію Словаччини після зустрічі з головним дипломатом ЄС Жозепом Боррелем і генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом у Брюсселі в понеділок.

 

«Ми перебуваємо в групі країн, які підтримують більш централізовану операцію під єдиним командуванням. Ми готові до цього; ми думаємо про те, як допомогти нашими інструкторами, нашим досвідом - можливо, і фізично, за допомогою наших навчальних об'єктів у Словаччині, які мають хорошу репутацію і добре зарекомендували себе в НАТО і ЄС»,- сказав Качер.

 

Новий міністр закордонних справ країни пояснив, що навчання та подальша систематична підтримка українських солдатів, які протистоять російській агресії, наразі є частиною дискусії на рівні ЄС, і питання може бути вирішене 17 жовтня під час засідання Ради ЄС із закордонних справ у Люксембурзі.

 

Як відомо, ЄС планує навчити до 15 тисяч українських військовослужбовців у рамках створюваної нової тренувальної місії.

 

Плани місії, які глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель запропонував наприкінці серпня, мають бути визначені вже в середині жовтня.

 

Як повідомляла УМ, на полігонах країн-партнерів пройшли навчання 4000 українських військових