В Україні можливі віялові відключення світла через масовані ракетні удари

13:45, 10.10.2022
В Україні можливі віялові відключення світла через масовані ракетні удари

Віялові відключення світла - не за горами. (Фото з сайту Pixabay)

Кирило Тимошенко, заступник глави Офісу президента закликав українців бути готовими до можливих віялових відключень світла після ударів російських окупантів по критичній інфраструктурі.

 

Як інформує УМ, про це 10 жовтня він написав у Telegram.

 

За його словами, росіяни активно обстрілюють авіацією та ракетами об'єкти критичної інфраструктури, щоб знищити енергозабезпечення України.

 

Він зазначив, що під прицілом противника енергетичні об'єкти Львова, Запоріжжя, Києва та області, Хмельницької, Івано-Франківської, Сумської, Харківської, Житомирської областей, Дніпра, Вінниці та всього півдня країни.

 

Тимошенко заявив, що ракетні удари можуть вплинути на стабільність енергозабезпечення, а тому слід бути готовими до наслідків аж до віялових відключень світла. Він навів приклад Київської області, де протиповітряна оборона збила шість ракет, але росіянам все одно вдалося вразити електростанції.

 

Чиновник наголосив, що профільні служби роблять все можливе, щоб якнайшвидше ліквідувати наслідки обстрілів.

 

Нагадаємо, що армія рф сьогодні, 10 жовтня, вранці вдарила по центру Києва. Вибухи у столиці продовжуються. Президент Володимир Зеленський показав наслідки ракетного удару російських окупантів по центру столиці.

 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба назвав російського диктатора Володимира Путіна "терористом, який розмовляє ракетами". Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що після масованих ударів РФ по Україні не може бути жодних розмов про переговори.

 

Головнокомандувач Збройних Сил України Валерій Залужний заявив, що армія РФ 10 жовтня вже випустила по Україні 83 ракет, 41 з яких вдалося збити протиповітряній обороні.

 

Як повідомляла УМ, термінове скликання G7: Зеленський домовився з головуючим Шольцем.