Замість тактичної ядерної зброї активують лукашенка - Анушаускас

13:08, 09.10.2022
Замість тактичної ядерної зброї активують лукашенка - Анушаускас

Два "соратники-диктатори".

 

Білорусь 8 жовтня офіційно звинуватила Україну в нібито "підготовці нападу". Мета – відвести якомога більше сил ЗСУ з фронту до кордону з білоруссю.

 

Як інформує УМ, про це 9 жовтня завив Міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас у Twitter.

 

"Замість тактичної ядерної зброї активізують Лукашенка (самопроголошеного президента Білорусі Аляксандра Лукашенка – УМ.). Вчора Білорусь офіційно звинуватила Україну в підготовці нападу на неї. Мета – відвести якомога більше українських сил із фронту на кордон із Білоруссю", - написав Анушаускас.

 

Білорусь офіційно звинуватила Україну у нібито підготовці удару по її території. Послу України в Мінську Ігорю Кизиму ввечері 8 жовтня вручили дипломатичну ноту. Україна обвинувачення білоруської сторони відкидає та називає провокаціями, які можуть грати на руку росії.

 

Від початку повномасштабного вторгнення в Україну російська армія використовує територію та ресурси білорусі. З білоруських аеродромів здійснюють ракетні та авіаційні обстріли українських міст.

 

Втім, лукашенку досі вдається ухилятися від прямої участі своєї армії у війні.

 

Як повідомляла УМ, в білорусі готують місця для розміщення 20 тисяч мобілізованих із рф. Вони мають поповнити дислоковані в білорусі підрозділи зс рф.