Ворог обстріляв Миколавщину, Дніпропетровщину та центр Харкова

09:44, 08.10.2022
Ворог обстріляв Миколавщину, Дніпропетровщину та центр Харкова

Руйнування на Дніпропетровщині після ворожих нічних обстрілів

У Миколаївській області війська рф зранку обстріляли Широківську громаду Баштанського району, зруйноване сільськогосподарське підприємство, склади і техніка.

 

Як інформує Україна молода, про це начальник Миколаївської обласної військової адміністрації Віталій Кім повідомив у Телеграмі.

 

За його словами, сьогодні обстріли зафіксовані в двох населених пунктах Широківської громади. Постраждалих немає.

 

У Миколаївському районі вчора з 22:24 ворог завдавав ударів по акваторії Очаківської громади.

 

У Баштанському районі за минулу добу обстрілів зазнали населені пункти Березнегуватської громади. Інформація про постраждалих та пошкоджені житлові будинки уточнюється.

 

Крім того, 7 жовтня росіяни обстріляли Широківську громаду. Влучання були орієнтовно о 12:30, 17:30 та 23:30 по стадіону, відкритих територіях, дорогах.

 

Також ворожі війська з РСЗО “ГРАД” обстріляли Дніпропетровську область. 

 

Про це повідомляє голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

 

«Росіяни обстріляли з «Градів» три громади - Червоногригорівську, Марганецьку та Мирівську. Скерували туди майже 80 своїх снарядів. Попередньо, люди не постраждали»,- написав Резніченко.

 

 

За його словами внаслідок обстрілу, у Марганецькій громаді сталася пожежа, котру вдалося погасити пожежникам. Обстрілами пошкоджені приватні будинки, господарські споруди та лінії електропередач. На подвір'ях місцевих мешканців загинуло понад 30 свійських тварин.

 

У Мирівській громаді пошкоджені приватні оселі, господарські споруди, автобусна зупинка, газогін та електромережі.

 

У Червоногригорівській громаді майже 500 сімей лишилися без світла. Аварійні бригади почали відновлювати лінії електропередачі.

 

Окрім цього російські війська завдали вогневих ударів по Харкові. Після півночі окупанти нанесли 4 ракетні удари по Салтівському району, ще одного завдали по Основ’янському району.

 

Про це повідомив у Телеграмі  голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

 

«Ракети типу С-300 запущені з російського Бєлгорода»,– написав Синєгубов.

 

За його словами, пошкоджені спорткомплекс, нежитлові приміщення, є влучання у відкриті території. Попередньо – з осколковими пораненнями госпіталізований чоловік. На місцях працюють правоохоронні органи та всі профільні служби.

 

Як повідомляла УМ, минулої ночі російські загарбники шість разів вгатили  по Нікопольському району Дніпропетровської області з реактивних систем залпового вогню та важкої артилерії.