У Керчі спалахнула пожежа на Кримському мосту

09:15, 08.10.2022
У Керчі спалахнула пожежа на Кримському мосту

Над арками Кримського мосту і морем стоїть стовп чорного диму

На Кримському мосту, що з'єднує росію та окупований Крим, виникла пожежа. Окупаційна влада заявляє, що там горить цистерна з паливом.  

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляють РІА Новости  посиланням на "владу" окупованого півострова.

 

Радник голови окупаційної влади Криму Олег Крючков заявив, що пожежа сталася на одній з ділянок мосту. За його інформацією горить цистерна з паливом. Рух мостом було припинено.

 

«Судноплавні арки не пошкоджені. Про причини та наслідки говорити зарано. Ведуться роботи з гасіння пожежі»,- написав Крючков у telegram.

 

Окупаційна влада Криму підтвердила, що рух мостом заблоковано та повідомила, що готується запуск поромної переправи через протоку.  

 

Рух Кримським мостом повністю закрито, готується запуск поромної переправи через протоку, повідомили окупанти.


 

«Рух автомобільною та залізничною частинами Кримського мосту обмежено, готується запуск поромної переправи через протоку»,— йдеться в повідомленні. 

 

 

Росіяни запевняють, що "всі логістичні схеми на випадок НС відпрацьовані", а поромна переправа вже готова до запуску. У пресслужбі Кримської залізниці повідомили, що відбулося загоряння паливної цистерни у хвості вантажного поїзда. Локомотив із частиною вагонів було виведено на станцію Керч. 

 

«Ведуться аварійні роботи. Причини події з'ясовуються»,- повідомили у залізниці. 
 

 

Також Кримська залізниця повідомила про зупинку руху і затримку поїздів.

 

Кримський міст завдовжки 19 кілометрів. У Кремлі його називали амбітним транспортним проєктом, реалізованим після анексії РФ українського півострова Крим. Автомобільна частина була введена в експлуатацію у травні 2018 року, залізнична – в грудні 2019-го.

 

Як повідомляла УМ, після ударів ЗСУ, Антонівський міст у Херсоні став непридатним для використання.