У Києві дали тепло у лікарні та школи

14:47, 07.10.2022
У Києві дали тепло у лікарні та школи

У Києві вже виконали основні роботи для запуску централізованого опалення. (facebook.com/Vitaliy.Klychko)

Опалювальний сезон розпочався у Києві 7 жовтня для лікарень, шкіл, дитсадків та інших закладів соціальної сфери згідно з поданими заявками керівників.

 

Опалювальний сезон для житлових будинків розпочнеться пізніше.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомив мер Києва Віталій Кличко.

 

«Сьогодні Київ розпочинає опалювальний сезон для закладів соціальної сфери – столичних лікарень, шкіл, дитсадків та інших установ сфери. Таке рішення сьогодні ухвалила Рада оборони міста.

 

Підключатимуть об’єкти до тепла індивідуально – за заявками їхніх керівників. Керівники цих закладів самостійно визначатимуть доцільність чи поки недоцільність увімкнення тепла. Щоб, з одного боку, забезпечити комфорт перебування в приміщеннях, а з іншого – не витрачати дарма тепло», - наголосив міський голова столиці.

 

За даними Кличка, більшість закладів соціальної інфраструктури оснащені індивідуальними тепловими пунктами, що дозволяють регулювати постачання тепла та максимально ефективно використовувати енергоносії.

 

«Що стосується житлових будинків, то міська влада орієнтуватиметься на погодні умови, аби рішення про початок підключення тепла було виваженим та раціональним», - додав мер.

 

Раніше стало відомо, що в Києві вже виконали основні роботи для запуску централізованого опалення, столиця отримала нові труби завдяки USAID, закупила резервне паливо, джерела резервного живлення й пересувні мобільні котельні.

 

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: До яких НП під час опалювального сезону варто приготуватись українцям.