рф масово використовує іранські дрони для економії високоточних ракет

11:35, 06.10.2022
рф масово використовує  іранські дрони для економії високоточних ракет

Росія менше б’є ракетами, однак активізувала дрони- камікадзе

Речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат заявив, що росія активізувала масове використання іранських безпілотників, щоб заощаджувати дорогі високоточні ракети.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив в ефірі телемарафону.

 

Застосовувати ці безпілотники по цивільних та військових об’єктах України окупанти почали декілька тижнів тому. 

 

Юрій Ігнат наголосив, що росіяни використовують дрони, по-перше, тому, що вони в них є. По- друге, це дешеве озброєння, що дозволяє економити ракети, кількість яких не нескінченна.

 

«Так, безпосередньо пов'язана співпраця з Іраном у цій сфері, закупівля цих БПЛА (з нестачею високоточних ракет у росії – ред.). Там не тільки йдеться про Shahed-136, а й про Shahed-129, є Mohajer-6 – це вже безпілотники ударного типу, які не камікадзе, а ударного типу. Зрозуміло, що росія пішла на цей крок вимушено, бо кількість ракет не є безмежною. Високоточні ракети дуже дорогі, такі як Х-101, «Калібр», Х-555, «Іскандер» – це ракети, які коштують мільйони доларів», – сказав Ігнат.

 

Він зазначив, що одна ракета «Калібр» коштує близько 6 млн доларів, Х-101 – близько 13 млн. 

 

«Цими ракетами вони також збираються загрожувати всьому світу, тому що ці ракети також можуть нести тактичні ядерні заряди», – додав спікер.

 

Іранські безпілотники Shahed-136, розповів Ігнат, мають розмах крил 2,5 метра, а важать близько 200 кілограмів – фактично це як артилерійський снаряд, що летить зі швидкістю 120 кілометрів на годину. Заявлена відстань застосування безпілотника – 2,5 тисячі кілометрів. Але, за словами Ігната, вони можуть долати лише близько тисячі кілометрів.

 

Нагадаємо, цієї ночі Повітряні сили ЗСУ знищили на півдні України шість дронів-камікадзе.  

 

Як повідомляла УМ, іранськими безпілотниками було  атаковано Білу Церкву.