До Львова відновлюють туристичні поїздки польські агенції

19:07, 06.10.2022
До Львова відновлюють туристичні поїздки польські агенції

Туристи можуть прогулятися історичними вулицями Львова. (facebook.com/bt.quand)

Польська агенція подорожей вирішила відновити туристичні поїздки до Львова. Заплановано, що перша подорож з міста Томашів Любельський до Львова відбудеться вже 15 жовтня.

 

У програмі – відвідування туристами Оперного театру та інші екскурсії для іноземців. Це вперше з початку війни поляки приїдуть у Львів не як волонтери, а як туристи.

 

Як інформує Україна молода, про це пише wp.pl.

 

Так, представники польської туристичної фірми Quand Tourist повідомили, що 15 жовтня відбудеться перша поїздка до Львова. За їхніми словами, рішення про відновлення подорожей до Львова є реакцією на попит ринку.

 

«Для нас це питання є реакцією на потреби ринку та наших клієнтів. Нас постійно запитують, коли можна буде організувати поїздку до Львова, тому ми вирішили відновити наші подорожі», – розповів Анджей Кудліцкі з туристичної компанії Quand.

 

І додав: «Ми не очікуємо, що після нашого оголошення до Львова поїдуть вагони, набиті туристами. Це будуть досить камерні поїздки».

 

За словами Анджея, компанія постійно перевозила людей через український кордон, незважаючи на війну: люди їздили волонтерити або відвідувати поляків, що живуть у Львові.

 

Зараз туристична агенція пропонує одно -або дводенні поїздки з міста Томашів Любельський до Львова.

 

«Є оперні покази, є концерти у філармонії, ресторани працюють у звичайному режимі. Тут також працюють заклади культури та відбуваються різноманітні цікаві заходи. А ще тут завжди чекають в гості львів’яни та місцеві поляки. Але люди мають усвідомлювати, що навіть тінь ризику є завжди. Страхові компанії захищають своїх клієнтів, але за винятком подій, пов'язаних з військовими діями. Тому ми вирішили їхати в Україну на власну відповідальність», – пояснює Анджей Кудліцкі.

 

 

В екскурсійну програму входить огляд львівського ринку, будівлі ратуші, Львівської опери, готелю «Жорж» та пам’ятника Адаму Міцкевичу. Крім того, туристи можуть відвідати Латинський собор, прогулятися Гетьманськими набережними та історичними вулицями Львова. Можна навіть піти на оперне шоу до театру.

 

Як повідомляла «УМ», сьогодні понад 8 тисяч господарств зеленого туризму в Польщі пропонують туристам свої послуги.