Збройні сили України звільнили Борівську громаду на Харківщині й підняли державний прапор

09:12, 06.10.2022
Збройні сили України звільнили Борівську громаду на Харківщині й підняли державний прапор

У Борівській громаді знову замайорів державний прапор

У Боровій Харківської області повністю завершилася деокупація територіальної громади.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомили в Телеграм Головного управління розвідки Міноборони України. 

 

У звільненні населеного пункту брали участь воїни спецпідрозділу KRAKEN.

 

«Воїни спецпідрозділу ГУР МО України KRAKEN успішно провели дерашизацію населеного пункту Борова Харківської області — підняли прапор над містом! Для російських окупантів ГУР МО України нагадує: Харківська, Донецька, Луганська, Запорізька, Херсонська область, а головне півострів Крим – це Україна»,– зазначили оборонці. 

 

Борова – селище міського типу в Ізюмському районі. Населений пункт звільнили на початку жовтня.

 

Начальник  ГУНП України в Харківській області Володимир Тимошко на сторінці Фейсбуку повідомив, що правоохоронні органи та органи державної влади повертаються в громаду.

 

«Борівська територіальна громада остаточно звільнена від окупантів. Поліцейські в повному обсязі виконують службові обов'язки на деокупованій території»,- підкреслив Тимошко.

 

 

За його словами, правоохоронці реагують на заяви про кримінальні злочини і злочини окупантів, на повідомлення про вибухонебезпечні предмети, проводять зачищення деокупованої території з метою виявлення громадян, причетних до колабораційної діяльності.

 

«Шановні борівчани, якщо під час окупації ви або ваші знайомі, близькі та рідні стали жертвою злочинів або їх свідками, повідомляйте про такі факти на лінію "102" або до чергової частини Головного управління Національної поліції в Харківській області 0503022044. Поліція працює цілодобово»,- підсумував начальник поліції Харківщини.

 

Як повідомляла УМ, кілька днів тому ЗСУ звільнили  від російських окупантів населений пунктна Харківщині  Куп'янськ-Вузловий.