Україна може завдати артудару по дорозі Сватове-Кремінна - Міноборони Британії

10:35, 05.10.2022
Україна може завдати артудару по дорозі Сватове-Кремінна - Міноборони Британії

Українські військові просуваються вглиб Донбасу та півдня України і мають успіхи

Британська розвідка заявила, що Україна продовжує здійснювати наступальні операції як на північно-східному, так і на південному фронтах, завдаючи клопоту лідерам рф.

 

Як інформує Україна молода, про це йдеться у огляді Міноборони Британії.

 

За даними британської розвідки, на північному сході, у Харківській області, Україна закріпилася на значній ділянці території на схід від річки Оскіл. Українські формування просунулися на 20 км за річку вглиб російської оборонної зони в напрямку вузла постачання міста Сватове.

 

«Дуже ймовірно, що тепер Україна може завдати удару по ключовій дорозі Сватове-Кремінна більшістю своїх артилерійських систем, що ще більше ускладнить для Росії можливість поповнення своїх підрозділів на сході»,- йдеться в огляді.

 

З політичної точки зору, російські лідери, швидше за все, будуть занепокоєні тим, що провідні українські підрозділи зараз наближаються до кордонів Луганської області, про яку Росія заявила, що офіційно анексувала її минулої п'ятниці, вважає британська розвідка.

 

Як заявляла британська розвідка, втрата Лимана стала значною політичною невдачею для рф.

 

Як повідомляла УМ, Збройні сили України звільнили низку  населених пунктів від російських окупантів у  Херсонській області. Захисники повідомляють про деокупацію Давидового Броду, Старосілля, Архангельського, Великої Олександрівки.