Для переговорів москва готова чекати на нового президента України

14:02, 04.10.2022
Для переговорів москва готова чекати на нового президента України

пєсков прокоментував указ президента України Володимира Зеленського.

дмитро пєсков, речник президента російської федерації заявив, що для переговорів з Україною доведеться чекати на зміну позиції чинного президента країни Володимира Зеленського або вже на його наступника.

 

Як інформує УМ, про це 4 жовтня повідомили РИА Новости.

 

«Ну, а зараз що можна сказати? Тепер чекатимемо або зміни позицій нинішнього президента, або вже дочекаємось майбутнього президента України, який змінить свої позиції на користь українського народу», - нахабно заявив Пєсков.

 

Пєсков прокоментував указ президента України Володимира Зеленського, яким той ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України від 30 вересня про неможливість проведення переговорів з президентом росії володимиром путіним, рух України до НАТО та посилення обороноздатності.

 

Чому це важливо: Таким чином, у Кремлі дають зрозуміти, що не збираються припиняти війну, тоді як Володимир Зеленський до нового етапу анексії Росією українських територій заявляв, що виведення російських військ з України є умовою для переговорів із рф.

 

Цьому передувало: 30 вересня президент Володимир Зеленський заявив, що Україна готова до переговорів з Росією, але не з володимиромпПутіним, а з іншим президентом рф. Того дня РНБО констатувала неможливість проведення переговорів із прутіним, а Зеленський затвердив це указом.

 

До цього москва не раз звинувачувала Київ у виході з переговорів, але насправді сама не виявляла готовності до компромісів, не збиралася деокупувати захоплені території й висувала ультиматуми, домагаючись капітуляції України.

 

Обидві сторони від травня давали зрозуміти, що переговори не допоможуть зупинити війну, й намагалися досягнути спершу переваги на полі бою.

 

Нагадаємо, що 21 вересня на тлі контрнаступу українців президент Росії Володимир Путін публічно підтримав псевдореферендуми на захоплених територіях України й оголосив про часткову мобілізацію в рф.

 

27 вересня ставленики росії на окупованих територіях Луганської, Донецької, Запорізької, та Херсонської областей завершили фіктивні "референдуми" про приєднання до росії. Їхні результати були наперед відомі.

 

30 вересня володимирпПутін підписав "договори" про прийняття до складу рф захоплених територій і заявив, що відтепер жителі Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей – громадяни рф. Конституційний судрфФ схвалив цей пакет документів, а Держдума та Радфед їх "ратифікували".

 

Російська влада передбачила "перехідний період" до 2026 року для анексованих територій.

 

Окупанти вже планують "вибори" до т. зв. "парламентів" на 2023 рік.

 

Україна та демократичний світ не визнають ані результати псевдореферендумів на захоплених територіях, ані "приєднання" ще частини України до рф, як було і з Кримом.

 

Як повідомляла УМ, рішення РНБО про неможливість переговорів із путіним затверджено Зеленським.