З бази зник атомний підводний човен рф «Білгород» із «Посейдоном» – розвідка США

11:11, 03.10.2022
З бази зник атомний підводний човен рф «Білгород» із «Посейдоном» – розвідка США

Підводний човен «Бєлгород». (Фото: La Repubblica.)

Атомний підводний човен К-329 «Білгород» вважається прототипом нової концепції війни, задуманої путінськими адміралами останніми роками після повернення напруженості у відносинах зі США. Ця субмарина вийшла зі свого пункту базування в Арктику. 

 

К-329 «Білгород» оснащений торпедою «Посейдон». Торпеда має ядерну боєголовку, яка здатна викликати «ядерне цунамі».

 

Як інформує УМ, про це повідомила італійська газета La Repubblica.

 

"Є побоювання, що її місія полягає в тому, щоб вперше випробувати суперторпеди "Посейдон", яку часто називають "зброєю Апокаліпсиса", - зазначає видання.

 

Як повідомляє La Repubblica, торпеда "Посейдон", оснащена ядерною боєголовкою, може викликати "радіоактивне цунамі", здатне стерти з лиця землі такі мегаполіси, як Нью-Йорк або Лос-Анджелес, і розроблена так, щоб не випромінювати теплову хвилю, на яку налаштовані датчики НАТО.

 

За даними видання, НАТО направило розвіддовідку союзним командуванням, оскільки побоюється, що РФ може провести випробування Посейдона в районі Карського моря. Попри попередження, мало хто вірить, що суперторпеда може бути введена в дію.

 

"Розробка "Посейдона" велася роками, при цьому офіційні особи НАТО скептично оцінювали її. Передбачається, що деякі випробування проводилися ще у 2015 році, але пусків із "Білгорода" ніколи не було. Мало хто вірить, що суперторпеда вже може бути введена в дію", - пише видання

 

Тобто, вивівши "Бєлгород" в море, Кремль і далі займається ядерним шантажем. Ще у 2018 році президент Росії путін хвалився, що торпеда "дуже тиха та маневрена", а також зовсім "невразлива". Однак військові експерти вважають, що насправді все не так круто, як на словах.
 

Як повідомляла УМ, в разі ядерного удару по Україні США знищать всі сили рф, які зможуть побачити.