Російські загарбники вгатили по Миколаєву, Дніпропетровщині та Харківщині

09:39, 01.10.2022
Російські загарбники вгатили по Миколаєву, Дніпропетровщині та Харківщині

Наслідки ворожих обстрілів у Миколаєві

У ніч проти 1 жовтня російські війська черговий раз обстріляли Миколаїв, ракета влучила у житловий будинок.

 

Як інформує Україна молода, про цеповідомив  міський голова Олександр Сєнкевич.

 

За його словами, одна ракета С-300 влучила в житловий будинок. Зруйновані квартири на 5 та 4 поверхах. Також постраждали автівки, що були припарковані у дворі. У навколишніх будинках повилітали вікна.

 

«На щастя, обійшлось без жертв. Деякі жителі отримали легкі травми», – зазначив Сєнкевич.

 

 

Наразі на місці працюють комунальники. Вони прибирають територію від уламків і сміття та розчищають дорогу. Проїзд вулицею поки що перекритий. 

 

Цієї ночі окупаційні війська рф також обстріляли Дніпропетровщину. Загарбники вдарили по двох районах – Нікопольському та Синельниківському.

 

Про це у Telegram повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

 

«Нікопольський накрили "Градами" та важкою артилерією п’ять разів. Найбільше дісталося Нікополю. Туди прилетіли понад 30 російських снарядів. Людей не зачепило. У місті понівечені приватні будинки, господарські споруди, кафе та готель. Понад 1 000 сімей лишилися без світла. Енергетики вже лагодять лінії»,– йдеться у повідомленні.

За його словами, у Марганецькій та Червоногригорівській громадах теж минулося без постраждалих.

 

«У Великомихайлівській громаді Синельниківського району люди цілі. Масштаби руйнацій з’ясовуються. В інших районах ніч без атак і на цю хвилину спокійно»,– додав очільник ОВА.

 

У трьох районах на Харківщині —Куп‘янському, Чугуївському та Харківському—після ворожих обстрілів спалахнули пожежі.

 

Про це повідомила пресслужба ГУ ДСНС України в Харківській області.

 

Горіли об‘єкт агропромислового комплексу, п‘ятиповерховий житловий будинок та господарча споруда.

 

«Одна з пожеж, що спричинена влучанням ворожих боєприпасів, трапились у селі Стрілече Харківського району. На п‘ятому поверсі 5-поверхового житлового будинку горіло 3 квартири на площі 100 кв. м. Силами ДСНС пожежу було оперативно ліквідовано»,- йдеться у повідомленні.

 

Інформацію також підтвердив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

 

«Протягом минулої доби були обстріляні райони населених пунктів: Стрілеча, Рідкодуб, Кучківка, Охримівка, Вільхуватка, Дворічна та інші. Через влучання боєприпасів сталися пожежі на агропромисловому об‘єкті та в багатоквартирному будинку»,— йдеться у повідомленні.

 

За інформацією обласного Центру екстреної медичної допомоги, протягом доби з пораненнями госпіталізовано 2 людей: в Ізюмському районі поранення отримала жінка 53 років, в Харківському - на розтяжці підірвався чоловік 39 років.

 

Як повідомляла УМ, кількома днями раніше російські війська вдарили із реактивних систем залпового вогню по центру Миколаєва. Пошкоджено низку цивільних об’єктів у центрі міста: будинки, магазини, мережу водопроводу.