Резніков про зимову форму одягу ЗСУ: Зраду відставити

09:14, 01.10.2022
Резніков про зимову форму одягу ЗСУ: Зраду відставити

Резніков запевнив, українські військові будуть забезпечені зимовим одягом вчасно

Міністр оборони України Олексій Резніков запевнив, що приводів для паніки немає: зимову форму для бойових підрозділів Збройних сил вже доставили на склади в Україну.

 

Військові зможуть отримати її до середини жовтня. При цьому термобілизну та флісові куртки вже почали доставляти військовим на позиціях.

 

Як інформує Україна молода, про це він повідомив агентству «Інтерфакс-Україна».

 

«За всіма стандартами 15 жовтня розпочинається зимовий період. Зрозуміло, що похолоднішати може раніше. Тому я сказав, що якщо ми не встигаємо завезти зимові куртки, то щонайменше головне – термобілизна і флісові куртки. Це вже якось вирішує завдання перехідного періоду. У нас уже привезені і перебувають на складах 200 тис. одиниць повноцінного зимового комплекту»,– сказав Олексій Резніков.

 

Міністр зазначив, що тепер зимовий одяг отримуватимуть у бойових підрозділах.

 

«Вони отримуватимуть насамперед і не замерзнуть. Це не рахуючи спальних мішків, наметів, ТЕНів тощо, звісно»,– підкреслив Резніков.

 

Він розповів, що ще влітку почав замовляти зимовий одяг для українських військових.

 

«Ринок каже: "Ми стільки не пошиємо". Я їм говорю: "У вас варіантів немає". [...] Розуміючи, що це війна, частина одягу рветься, я звернувся до партнерів на "Рамштайні", і сьогодні є підтвердження від британських та іспанських партнерів. Це вже міжнародна технічна допомога. Загалом, приводів для паніки немає. Зраду відставити»,– заявив Резніков.

 

26 вересня заступниця міністра оборони України Ганна Маляр повідомляла, що Міноборони уклало усі необхідні контракти для забезпечення зимовою формою українських військовослужбовців.

 

27 вересня міністр оборони Литви Арвідас Анушаускас повідомив, що Литва передасть зимове спорядження для Збройних сил України на суму приблизно €2 млн.

 

Резніков розповідав у липні, що Україну захищає 1 млн осіб. У зв'язку з мобілізацією залучили до 700 тис. військових Збройних сил, до 90 тис. військовослужбовців Нацгвардії, приблизно 60 тис. прикордонників, орієнтовно 100 тис. співробітників Національної поліції, пояснював він.

 

Як повідомляла УМ, великі партії зимового військового одягу вже надходять до підрозділів ЗСУ. За декілька тижнів проблема забезпечення зимовою формою великої кількості захисників буде вирішена повністю.

 

Наразі триває розв'язання питань логістики та відшивання зимового одягу для українських бійців.