Ніколи, ніколи, ніколи: США не визнають анексію українських територій

13:30, 30.09.2022
Ніколи, ніколи, ніколи: США не визнають анексію українських територій

На Красній площі в Москві уже встановили сцену з пропагандистськими гаслами щодо анексії. (Фото з відкритих джерел)

Президент США Джо Байден заявив, що офіційний Вашингтон "ніколи, ніколи, ніколи" не визнає спроби росії анексувати територію України.

 

Як інформує Україна молода, про це Байден заявив на зустрічі з лідерами країн Тихоокеанських островів у Вашингтоні, передає ВВС.

 

«Сполучені Штати ніколи, ніколи, ніколи не визнають претензій росії на суверенну територію України. Я хочу чітко заявити про це», - наголосив господар Білого дому.

 

Ця заява пролунала перед п'ятничною промовою путіна, на якій, як очікується, він має оголосити про анексію окупованих територій України.

 

Зауважимо, що з 23 до 27 вересня на захоплених територіях Донецької, Луганської, Запорізької та Херсонської областей під дулами автоматів загарбників нібито відбулися так звані "референдуми". Кремль нахабно заявляє, що ці області підтримали входження до складу росії.

 

На Красній площі в Москві уже встановили сцену з гігантськими відеоекранами та рекламними щитами з написом "Донецьк, Луганськ, Запоріжжя, Херсон - Росія!"

 

Як повідомляла «УМ», цивілізований світ засудив так звані "референдуми" та не визнає їхні фейкові результати.

 

У відповідь на анексію українських територій США запровадять нові санкції проти рф.

 

Тоді як генеральний секретар ООН Антоніу Гутерреш заявив, що будь-яка анексія території країни на основі застосування сили порушує Статут ООН та міжнародне право. За його словами, це "небезпечна ескалація", якій "не місце у сучасному світі".

 

Президент України Володимир Зеленський скликав на 30 вересня екстрене засідання Ради національної безпеки та оборони.

 

Секретар Ради Олексій Данілов заявив, що там будуть ухвалені "важливі, принципові для нашої країни рішення", але деталей не повідомив.