На Донбасі окупанти планують відновити лише кілька тисяч помешкань

10:26, 29.09.2022
На Донбасі окупанти планують відновити лише кілька тисяч помешкань

Зруйновані хати на Луганщині. (Фото: Telegram-канал Сергія Гайдая)

Окупанти планують відновити 10-15 тисяч квартир На Луганщині та Донеччині. Це у кілька разів менше ніж у Сєвєродонецьку чи Маріуполі.

 

Як інформує УМ, про це 29 вересня повідомив голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай у Телеграм.

 

"Уряд так званої "ЛНР" планує відновити лише 800 будинків – це менше, ніж в одному Сєвєродонецьку. Що саме будуть робити у цих 800 будинках, не зазначається.

 

 Але влада окупантів повідомляє, що у "республіках Донбасу" за координації мінбуду РФ ремонтно-відновлювальні роботи планується виконати на понад 500 тисяч кв. м об'єктів житлового будівництва", — повідомив він.

 

Також Гайдай зазначив, що 500 тисяч квадратних метрів житлових площ - це приблизно 10 — 15 тисяч квартир на дві області.

 

"В одному Сєвєродонецьку в декілька разів більше. Не кажучи вже про Маріуполь. Напевно, "годувати всю Україну" без допомоги РФ було набагато легше, ніж задовольнити населення області в елементарних побутових потребах за підтримки Росі", — підкреслив він.

 

Розбиті російськми варварами міста Луганської області опалювальний сезон не переживуть. Провести опалювальний період на окупованій Луганщині, саме там, де тривали активні бойові дії — неможливо. Російські окупанти для цього нічого не зробили.

 

Як повідомляла УМ, як держава допомагатиме українцям, чиє житло зруйнувала росія.