На Донеччині рашисти гатили по школі з укриттям для цивільних

10:05, 28.09.2022
На Донеччині рашисти гатили по школі з укриттям для цивільних

Школа у Миколаївці - після "прильотів". (Фото: Павло Кириленко, Телеграм)

Російські війська у Миколаївці, що в Донецькій області, обстріляли школу, в якій було облаштоване укриття для цивільного населення, тривають пошуки людини.

 

Як інформує УМ, про це 28 вересня очільник Донецької обласної військової адміністрації Павло Кириленко повідомив у Телеграмі.

 

"Школу, в якій було облаштоване сховище для цивільних, обстріляли російські окупанти у Миколаївці. Обстріл (попередньо, ракетою С300) стався близько 5-ї ранку, у сховищі на той час перебувало дванадцятеро людей, серед яких двоє дітей та людина з інвалідністю", — зазначив він.

 

За даними голови ОВА, загарбники цілили "просто у будівлю школи", унаслідок ворожого обстрілу стався обвал стін.

 

Облаштоване в школі сховище, за словами Кириленка, витримало — постраждалих серед людей, які там перебували, немає. До цього часу відсутня інформація стосовно однієї людини, яка працювала в школі, пошуки її тривають.

 

"Цинізм і безглузда жорстокість окупантів безмежні: ця школа немає нічого спільного з військовим об'єктом, місцеві цивільні переховувалися там від численних обстрілів, які росіяни регулярно здійснюють по місту", — зауважив голова ОВА.

 

Він наголосив, що безпечних місць у Донецькій області немає, тож місцевим слід виїжджати в більш безпечні регіони країни. Усю необхідну допомогу в переміщенні влада забезпечить.

 

Донецька область перебуває під постійними обстрілами російських військових. Через дії загарбників у регіоні немає газопостачання, проблеми з електрикою та водою.

 

Як повідомляла УМ, росіяни вгатили «Смерчем» по центру Миколаєва.