Луцький терорист Максим Кривош засуджений до 13 років

17:16, 26.09.2022
Луцький терорист Максим Кривош засуджений до 13 років

Засуджений Кривош вини не визнає, а під час судового засідання жбурнув у суддів шматок мила

Луцький райсуд ухвалив вирок Максиму Кривошу, який у 2020 році захопив автобус із 13 людьми і протягом 12 годин утримував іх у заручниках. Наступні 13 років «луцький терорист» проведе за гратами. 

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє «Суспільне».

 

Окрім ув'язнення, судді покарали засудженого конфіскацією усього майна, яким він офіційно володіє.

 

Серед злочинів, за які судили чоловіка – захоплення заручників, незаконне поводження зі зброєю, вчинення теракту, замах на життя правоохоронця. Суд визнав його винним за усіма статтями.

 

 

Зазначається, що під час оголошення вироку засуджений жбурнув у бік суддів шматок господарського мила та сказав, що винним себе не вважає.

 

Розгляд справи тривав майже два роки. Судово-психіатрична експертиза визнала Кривоша осудним.

 

У коментарі журналістам засуджений сказав, що не оскаржуватиме вирок суду.

 

«Не бачу в цьому ніякого сенсу. Я себе винним не визнавав і не визнаю, ні про що не шкодую», – заявив він.

 

Апеляцію на рішення суду може подати прокуратура. Сторона обвинувачення наполягала на ув'язненні терміном 15 років. За словами прокурора Вадима Старчука, чи буде оскарження – оголосять згодом.

 

Як повідомляла УМ, 21 липня 2020 року мешканець Дубна Максим Кривош («Максим Плохой») захопив і 12 годин утримував у Луцьку автобус із заручниками. Кривош вимагав від політиків, олігархів і духовенства визнати себе «терористами в законі», а також подивитися фільм «Земляни» про експлуатацію людиною тварин.

 

Серед заручників автобуса були діти, літні люди та вагітна жінка. Увечері 21 липня правоохоронці штурмували автобус, людей звільнили, а самого Кривоша затримали. Трьох осіб Кривош погодився відпустити за годину до штурму, але при спробі звільнити дитину стріляв у поліцейського.