У військкоматі Іркутської області рф розстріляно Голову призовної комісії

10:30, 26.09.2022
У військкоматі Іркутської області рф розстріляно Голову призовної комісії

Затриманий стрілок - 25 річний безробітний Руслан Зінін, якого хотіли мобілізувати. (Скрін з відео: росЗМІ)

Сталася стрілянина у військкоматі Усть-Ілімська Іркутської області російської федерації. Важко поранено начальника призовної комісії. Стріляв 25-річний чоловік – його затримано.

 

Як інформує УМ, про це 26 вересня повідомили Tayga.info, Baza, Mash, Meduza

 

26 вересня чоловік вчинив стрілянину у військкоматі в Іркутській області. Поранено начальника призовної комісії. Його винесли до карети швидкої допомоги. Спочатку повідомлялося, що військкома було вбито, але, за останніми даними, він вижив.

 

За даними Mash, у військкома Олександра Єлісєєва вистрілили 6 разів і він перебуває у реанімації у важкому стані.

 

Нападника затримано. Він повідомив, що його звуть Руслан Зінін, 1997 року народження. Безробітний.

 

За словами очевидців, перед тим, як відкрити стрілянину, Зінін сказав: «Зараз усі поїдемо додому». За попередніми даними, його збиралися "мобілізувати".

 

У військкоматі немає металошукача. Документи у призовників теж ніхто не перевіряв – дивилися лише повістку.

 

Нагадаємо, що 21-річний командир відділення Кантемирівської дивізії Вадим Шишімарін, який брав участь у наступі росіян на місто Суми і засуджений в Україні до довічного ув'язнення за вбивство мирного жителя, також родом із Усть-Ілімська.

 

Додамо, що 21 вересня президент Росії Володимир Путін оголосив "часткову" мобілізацію в РФ, міністр оборони Росії Сергій Шойгу повідомив, що в Росії буде мобілізовано 300 тисяч резервістів. 

 

Пізніше з'ясувалося, що в указі про мобілізацію є таємний пункт, який дає змогу Міноборони країни призвати на війну мільйон людей. А насправді нібито збираються призвати в армію 1,2 мільйона росіян.

 

Після оголошеної мобілізації в російських містах почалися протести й підпали військкоматів. У Москві й Воронежі затриманим під час акції протесту проти мобілізації почали видавати повістки до військкоматів.

 

Прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков був здивований "істеричною і надзвичайно емоційною" реакцією росіян на оголошення в країні часткової мобілізації, хоча його син Микола видав своє небажання воювати.

 

Як повідомляла УМ, Мобілізація в рф не змінить хід війни: ЗСУ мають технологічну й логістичну перевагу.