Ліз Трасс і Олена Зеленська зустрілись у Нью-Йорку

15:45, 21.09.2022
Ліз Трасс і Олена Зеленська зустрілись у Нью-Йорку

Олена Зеленська під час зустрічі з очільницею уряду Великобританії Ліз Трасс

У Нью-Йорку перша леді України Олена Зеленська зустрілась з новою очільницею уряду Великої Британії Ліз Трасс. Під час розмови прем’єр- міністерка запевнила, що буде найбільшою подругою України.

 

Як інформує Україна молода, про це дружина Президента України повідомила в Телеграмі.

 

Зеленська повідомила, що познайомилася з Трасс у Нью-Йорку, куди вони обидві прибули на 77-му сесію Генеральної асамблеї ООН.

 

Перша леді процитувала керівницю уряду Великої Британії.

 

«Як прем'єр-міністерка Великої Британії я буду найбільшою подругою України. Ми не зупинимося, допоки ви не переможете. путін зазнає невдачі в Україні, зазнає стратегічної поразки. Британія залишатиметься з Україною стільки, скільки буде потрібно».

 

Зеленська висловила подяку від усього народу України за принципову й безкомпромісну підтримку, що надає Велика Британія всі ці місяці протистояння російському агресору.

 

«Поговорили про необхідність і далі допомагати Україні, зокрема озброєнням. Разом з міністром закордонних справ Дмитром Кулебою та постійним представником України при ООН Сергієм Кислицею обговорили з пані прем’єр-міністеркою жахливі наслідки російської окупації: примусову депортацію українських дітей, страшні фільтраційні табори, скоєні росіянами злочини проти людяності, яким немає виправдання. Це – грубе порушення міжнародного гуманітарного права та воєнний злочин»,– зазначила дружина Президента України.

 

Вона додала, що українська влада вже думає про відновлення країни, тому закликала долучатися до Fast Recovery Plan і сприяти відбудові України.

 

«Вірю, що принципова позиція Великої Британії та пані Ліз Трасс допоможе нам зупинити геноцид українців і покарати винних»,– підсумувала Зеленська.

 

Як повідомляла УМ, глава  британського уряду Ліз Трасс під час поїздки до США зазначила, що її країна планує виділити в 2023 році 2,6 млрд. доларів на військову підтримку України. Зазначимо, що це перша закордонна  поїздка прем´єрки.