Ексгумація в Ізюмі: вилучено вже 263 тіла жертв окупантів

14:25, 21.09.2022
Ексгумація в Ізюмі: вилучено вже 263 тіла жертв окупантів

Серед закатованих росіянами осіб, виявлено двох дітей

У звільненому Ізюмі Харківської області триває ексгумація: з місця масового поховання вилучено 263 тіла загиблих, у тому числі тіла двох дітей.

 

Як інформує Україна молода, про це повідомляє пресслужба поліції Харківської області.

 

На території лісу нараховується  450 поховань вбитих та закатованих українців, а також одна братська могила військових. Поліція повідомляє, що тіла перебувають у стані гнилісних змін, тому у слідства більш детальна інформація буде після проведення судово-медичних експертиз, які вже призначені. 

 

При візуальному огляді частина вилучених тіл має ознаки катувань, зокрема у деяких зв'язані руки та є колото-різані рани. У виявленій кімнаті для катувань в Ізюмському районі також працюють слідчі. 

 

 

Свідки трагедії надають правоохоронцям інформацію щодо локацій, де стояли російські війська, місця розташування штабів, комендатури та місць, де утримували та катували українців.  

 

 

Як повідомляла УМ, у звільненому Ізюмі Харківської області поряд з масовим похованням на понад 440 тіл виявлено братську могилу військових із зв'язаними руками. 

 

Уповноважений з питань осіб, зниклих безвісти за особливих обставин Олег Котенко повідомив, що кількість загиблих в Ізюмі може в рази перевищувати Бучанську трагедію.

 

Мер Ізюма Валерій Марченко 18 вересня повідомив, що ексгумація тіл загиблих триватиме ще майже два тижні. 

 

Американська компанія Maxar Technologies оприлюднила супутникові знімки Піщанського кладовища біля Ізюму, де виявили тіла.

 

Президент Володимир Зеленський повідомив про докази злочинів окупантів у звільненому Ізюмі, він також підтвердив, що ООН направляє на Харківщину свою місію.