На Херсонщині колаборанти вимагають від росіян негайного «референдуму»

13:25, 20.09.2022
На Херсонщині колаборанти вимагають від росіян негайного «референдуму»

Навіть в разі проведення "референдумів" рашистами на окупованих територіях - юридичного значення вони не матимуть ні для України, ні для світу.

Слідом за бойовиками Донецької та Луганської областей окупанти Херсонської області виступили за термінове проведення "референдуму" про вступ до рф.

 

Як інформує УМ, про це повідомило 20 вересня кремлівське видання "РИА Новости"

 

Зазначається, що 20 вересня так звана "громадська рада Херсонської області" звернулася до окупаційного очільника регіону з ініціативою "негайно провести "референдум" про визнання суб'єктом Російської Федерації".

 

Під час проведення "референдуму" буде, зокрема, голосування онлайн.

 

Колаборант Кирило Стремоусов заявив, що окупанти вже проводять консультації з Росією про запуск "референдуму", також вони очікують явки до 80% людей.

 

Пізніше стало відомо, що гауляйтер окупованої частини Херсонської області Володимир Сальдо ухвалив рішення про проведення "референдуму" щодо входження регіону до складу Росії.

 

Нагадаємо, що так звані "громадські палати" "ЛНР" і "ДНР" 19 вересня зажадали негайно ініціювати "референдуми" про визнання їх суб'єктами Російської Федерації.

 

Заступник голови Ради безпеки РФ Дмитро Медведєв переконаний в необхідності проведення псевдореферендумів на окупованих частинах Донбасу та приєднання їх до Росії, оскільки це дозволить загарбникам говорити про напад на РФ у разі продовження бойових дій.

 

Як повідомляла УМ, контрнаступ ЗСУ зірвав псевдореферендуми: політтехнологи повертаються до рф.